Nyhavn, Kopenhagen

Nyhavn is een kanaal in het historische gedeelte van Kopenhagen. Het ligt vlakbij de zee en is maar een paar minuten lopen bij het paleis van Kopenhagen vandaan. Ook vindt je hier de bekende winkelstraat ‘Strøget’ en de theaters.

Vroeger was Nyhavn een drukbezochte haven waar schepen van over de hele wereld aanmeerde. Door de activiteiten in deze haven is Kopenhagen uitgegroeid tot een sterke economie en een belangrijke stop op de handelsroutes geworden. Veel van de huizen aan het kanaal zijn 300 jaar oud en stammen nog uit deze welvarende tijden. Tegenwoordig is Nyhavn een toeristische attractie dankzij de pittoreske haven, oude zeilschepen en prachtige kleurrijke oude huizen.

Credits: lihooi

Er gebeurt veel in Nyhavn, vooral rond het plein waar een monument staat in de vorm van een anker. Dit monument staat symbool voor de meer dan 1700 Deense mariniers die hun leven gegeven hebben in de tweede wereld oorlog.

Credits: lihooi

De bekende Deense sprookjesboer Hand Christian Andersen heeft in zijn leven in wel 3 huizen in Nyhavn gewoond. Nummer 18, 20 en 67 waren een tijd zijn stek.

Credits: lihooi

Het kanaal en zijn prachtige huizen biedt ook onderdak aan een grote hoeveelheid restaurants, café’s, danstenten en muziekpodia. Ookal krioelt de stad vaak van toeristen, ook de lokate bevolking komt hier graag en helemaal in de zomer als het zonnethe schijnt is het goed vertoeven op de terrasjes.

Heb je een kleine beurs, of gewoon zin om te genieten van een picknick, neem dan al je spullen lekker mee en ga op een dekentje zitten aan de voet van de baai. De sfeer is hier gemoedelijk, rustig en het uitzicht fantastisch.

Credits: lihooi

written by lihooi on 2012-02-09 #places #redscale #mx #europe #copenhagen #location #nl #double #nyhavn #denmark #netherlands #kopenhagen #lca #nederland #dutch #holland #local-flavor #urban-adventures #scandinavia #food-and-drink #nld #hollands #denemarken
translated by pretletterp

More Interesting Articles