Per decennium: Speelgoed uit de jaren tachtig

Kinderen vinden het geweldig om cadeautjes te krijgen. Laten we eens terugblikken naar de populairste presentjes uit de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Cabbage Patch Kids
Vanaf 1979 waren de poppen te koop, maar in de tachtiger jaren werden ze pas echt populair. Eerst werden ze verkocht onder de naam ‘Little People’ maar een paar jaar later werd de naam naar Cabbage Patch Kids veranderd. Het zijn poppen met zachte lijfjes en komische gezichtjes. In de jaren tachtig wilde ieder kind ze wel hebben en tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds te koop!

Popples
Popples is een serie knuffels die door TCFC (Those Characters From Cleveland) gemaakt zijn. Speelgoedproducent Mattel bracht ze op de markt en in de jaren ’80 waren ze erg populair. Als je ze in de buik duwde waren de Popples oprolbaar tot een balletje. De eerste Popplesproductie bestond uit negen verschillende karakters.

Transformers
Transformer speelgoed is in de jaren ’70 in Japan ontstaan. Speelgoedfabrikant Hasbro kocht de rechten op en verkocht het speelgoed vervolgens in Amerika. De Transformers speeltjes bestonden uit de Autobots en de Decepticons. Kleine jongetjes vonden het geweldig de speeltjes te veranderen naar robots, voertuigen of dieren. Met de populariteit van de laatste Transformers films is het wel zeker dat de speeltjes nog lang zullen blijven bestaan.

Jenga
Jenga is een spel van fysieke en mentale behendigheid dat in de jaren ’70 door Leslie Scott werd gemaakt. In 1983 werd het door de Milton Bradley Company (MB), een afdeling van Hasbro, op de markt gebracht. In Jenga halen de spelers om de beurt een blok uit de toren en leggen die bovenop, zo ontstaat in de loop van het spel een steeds hogere en instabielere toren. Het spel eindigt als de toren omvalt. De winnaar is degene die als laatste – zonder dat de toren omvalt – een steen weet weg te halen.

Teddy Ruxpin
Teddy Ruxpin was een pratend speeltje uit 1985. In de knuffel zat een cassetterecorder waardoor kinderen naar de opnames konden luisteren terwijl Teddy Ruxpin zijn ogen en mond bewoog. Vooral kleine kinderen vonden hem erg leuk. De Teddy Ruxpin speeltjes bestaan nog steeds maar ze zijn inmiddels wel wat veranderd.

De informatie uit dit artikel komt van Wikipedia - Cabbage Patch Kids, Wikipedia - Transformers en Social Times.

written by jeanmendoza on 2012-01-13 #videos #lifestyle #toys #netherlands #1980-s #nederland #dutch #holland #nld #klassiek #nostalgie #speelgoed #by-the-decade #by-the-decade-toys #per-decennium #christmas-2011
translated by marissa

More Interesting Articles