Amigo paramir legt de LomoKino onder de loep

1

Maak kennis met onze workshop-master Ehud Neuhaus aka paramir. Deze trouwe lomograaf en tevens een goede vriend van ons, mag in het rijtje LomoKino amigos. Check zijn verhaal, zijn ervaringen en zijn LomoKino filmpjes in dit artikel.

LomoKino Amigo
Naam: Ehud Neuhaus
Lomography Username: paramir
Locatie: Amsterdam, Holland

Vertel eens iets over jezelf. Wat doe je in het dagelijks leven en waar liggen je interesses?
Vanuit huis ben ik een grafisch ontwerper en web ontwikkelaar, en de laatste tijd focus ik me het meeste op het web gedeelte. Ik vind mijn werk tof en doe het met erg veel plezier. De laatste paar maanden geef ik zo nu en dan workshops in de Lomography Gallery Store Amsterdam, samen met Stephan (mephisto19). Erg leuk om te doen! Ik ben verslaafd aan Lomography en hoop stiekem ook op een professionele toekomst in de fotografie. Wie weet?! Last but not least – een tijdje geleden ben ik begonnen aan een nieuw kunstproject: The Glued Project. De tweede sessie begint op 20 januari aanstaande.

Hoe lang ben je een actieve lomograaf en wanneer hoorde je voor het eerst van de community?
Drie jaar geleden werd ik officieel lomograaf. Yafit, mijn vriendin, kwam toen thuis met een Diana camera. Na wat experimenten was ik op slag verliefd geworden. Niet lang daarna bracht ik een bezoekje aan de site en ontdekte ik de waanzinnige community van actieve mensen over de hele wereld.

Beschrijf de LomoKino in 5 woorden.
A well executed, brave step backwards

Hoe vond je het om met de LomoKino te schieten?
Ik vond het erg leuk. Het is simpel en levert veel plezier op.

✘ Vimeo: http://vimeo.com/34490242

Heb je nog iets geks meegemaakt tijdens het filmen?
Eigenlijk niet veel anders dan normaal – gekke en verbaasde blikken van voorbijgangers.
✘ Vimeo: http://vimeo.com/34271445

Als je een ster/karakteristiek persoon mocht kiezen (dood of levens) die je met je LomoKino mocht vast leggen – wie zou dat dan zijn?
Over deze vraag heb ik even nagedacht, en besloot toch om Charlie Chaplin te noemen. Hij was een geweldige ‘stille filmmaker’, en ik weet daarom zeker dat hij te gekke films met de LomoKino zou maken.

Deel met ons je favoriete LomoKino film en motiveer je keuze
Helaas moet ik nog beginnen aan een inhaalrace naar de bestaande LomoKino content. Op dit moment is mijn favoriet: Autumn Feelings van hanshendley. De film is zo simpel, maar prachtig tegelijkertijd. Het lijkt een beetje op de fragmenten uit de allereerste bioscopen van vroeger – de momenten van het leven.


Heb je nog LomoKino plannen voor de toekomst? Een korte film misschien? Of een videoclip?
Zeker weten! Misschien allebei wel – een korte film én een videoclip. Ik had al bedacht om de LomoKino mee te nemen naar mijn Glued Project, om een ster vast te leggen. Maar eerst wil nog een paar technische details uitvogelen.

Je advies voor andere LomoKino gebruikers
Voor het schieten – het gebruikelijke: probeer alles, en vergeet het diafragma niet!
Voor het scannen – probeer zelf een workflow te creëren, met Vuescan, Photoshop actions of iets ander dat het voor jou makkelijk maakt. Ik zal binnenkort nog wat tipsters posten, dus stay tuned!

Check hier nog een paar van Ehud’s LomoKino experimentjes:

✘ Vimeo: http://vimeo.com/34366118

✘ Vimeo: http://vimeo.com/34365777

✘ Vimeo: http://vimeo.com/34365444

✘ Vimeo: http://vimeo.com/32384004

bq. Analoog en film!? Ja, we gaan met een knal terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography film camera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check ook de microsite,, bekijk filmpjes en begin jouw carriere als analoge regisseur vandaag nog!

written by mrmaart on 2012-01-12 #videos #people #photographer #camera-reviews #lomoamigo #paramir #lomokino-amigo

One Comment

  1. hanshendley
    hanshendley ·

    Glad you like my movie! Thanks for sharing!

More Interesting Articles