Vivitar Ultra Wide & Slim: let op je vingers!

De Vivitar Ultra Wide & Slim (UWS) was mijn eerste speelgoedcameraatje en het begin van mijn liefde voor Lomography.

Als eerste de technische specificaties van deze kleine schoonheid:

Lens: 22mm groothoek
Sluitertijd: 1/125
Diafragma: f11
Gewicht: 75g
Filmtype: 35mm
Camera type: compactcamera
Bron:Camerapedia

Voordelen

Ik vind dat deze camera een hele hoop voordelen heeft. De camera is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te bedienen. Het heeft een vaste sluitertijd en diafragma, dus is het heel geschikt voor een beginner die wat wil gaan experimenteren met Lomography.

Je hebt geen batterij nodig en de camera is zo licht dat het dragen van een UWS in je tas lijkt alsof je tas leeg is. En hoewel de UWS een vrij eenvoudige camera is, heeft hij wel een teller waarmee je bij kan houden hoeveel foto’s je al gemaakt hebt.
Het interessante aan deze camera is dat het een afbeelding maakt met levendige kleuren en opvallende vignetten.

Hoe dan ook, wat ik het leukste aan deze camera vind (behalve dan dat hij heel betaalbaar is) is de belangrijkste functie: de verbluffende 22mm groothoek. Persoonlijk vind ik dit perfect om foto’s te maken op smalle plaatsen omdat je daar dan de nadruk op legt.

Nadelen

Het nadeel van de UWS is dat hij geen flits heeft, dus moet je hem eigenlijk alleen met genoeg zonlicht gebruiken om geen onderbelichte foto’s te krijgen. Deze camera is niet geschikt voor binnen-fotografie door zijn vaste sluitertijd en diafragma.

Eén van mijn binnenfoto’s, duidelijk onderbelicht

Daarnaast moet je ook heel voorzichtig zijn met je vingers. De hoek van de lens is zo groot dat je snel je vingers in beeld hebt waardoor je je foto verpest. Op een paar foto’s van mijn eerste rolletje had ik duidelijk mijn vingers te dicht bij de lens. Zonde, maar die fout maak ik niet meer!

Om even alles samen te vatten: ik denk dat de Vivitar UWS een goede eerste camera is en een must have voor iedere lomoliefhebber!

written by syira690 on 2012-01-09 #gear #35mm #review #wide-angle #malaysia #vivitar #uws #toy-camera #lomography #compact #netherlands #nederland #dutch #holland #beginner #user-review #nld #groothoek #groothoeklens

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles