Het LomoKino speelkwartiertje van Mephisto19

Iedereen kent hem inmiddels wel – mephisto19 aka Stephan Kaps. Hij is misschien wel de meest fanatieke en toegewijde lomograaf uit onze community. Reden genoeg om hem de LomoKino te laten testen. Ontdek hier zijn LomoKino verhaal en laat je inspireren.

Naam: Stephan Kaps
Lomography username: mephisto19
Locatie: Utrecht, Holland

Vertel eens iets over jezelf. Wat doe je in het dagelijks leven en waar liggen je interesses?
Hey! Ik ben Stephan, ik wordt 31 in januari 2012 en geef les in ademhaling, spraak en stemgebruik (volgens de Schlaffhorst-Andersen methode). Sinds julie 2011 woon ik in Utrecht, maar studeer nog steeds ‘fine arts’ aan de Hogeschool voor beeldende kunst in Braunschweig, Duitsland bij Professor Corinna Schnitt. Haar focus ligt voornamelijk op het maken van documentaires. En sinds ik meer met fotografie, geluid en schrijven heb, is de LomoKino een te gekke optie om mijn analoge passie van foto’s om te zetten naar bewegend beeld. Ook geef ik workshops in de Lomography Gallery Store Amsterdam en deel daar mijn lomografische ervaringen met andere lomografen en geïnteresseerden. Lekker koken en eten met vrienden vind ik ook erg belangrijk en doe ik graag.

Hoe lang ben je een actieve lomograaf en wanneer hoorde je voor het eerst van de community?
Ik ben een lomograaf sinds augustus 2005. Toen ik een korte documentaire over Lomography op de Duitse TV (3sat) én de drummer van de Band Sanah met een ActionSampler het podium op zag komen, was ik om. Dat was de avond waar ik mijn eerste Lomography camera in mijn handen had.

Beschrijf de LomoKino in 5 woorden.
Flits, flits, flits – blind, plezier

Hoe vond je het om met de LomoKino te schieten?
De eerste film die ik in de LomoKino laadde bij de Lomography Gallery Store Amsterdam ging er niet helemaal goed in, waardoor de film mislukte. Maar zo’n fout maak je maar één keer, en dus zijn alle filmpjes daarna perfect uitgepakt. Iedere keer weer ben ik verbaasd over het resultaat, en dan met name hoe lang én hoe veel je met één rol film kan schieten. De camera heeft wel veel licht nodig, of lichtgevoelige films. Een flits is een perfecte aanvulling. De post-productie is ook aardig wat werk (scannen en monteren), maar ik kan helaas niet weinig schieten en dus ben ik genoodzaakt om er veel tijd aan te besteden :).


Heb je nog iets geks meegemaakt tijdens het filmen?
Nou… tijdens kerst kon ik het niet laten om een filmpje te schieten van iedereen om me heen die kerstliedjes aan het zingen waren. De kaarsjesm de gezellig sfeer, de muziek – ik MOEST dit gewoon vastleggen op film. Ik pakte de LomoKino met de Holgon Strobe flitser en begon het geweldige moment vast te leggen. Het duurde in totaal 3 seconden totdat ik de sfeer geruïneerd had – maar het was de moeite waard. Althans, dat moet ik nog zien :). Ik kan niet wachten om te zien hoe de anderen gaan reageren op film.
✘ Vimeo: http://vimeo.com/34401951

Als je een ster/karakteristiek persoon mocht kiezen (dood of levens) die je met je LomoKino mocht vast leggen – wie zou dat dan zijn?
Satomi. Wil je echt weten WAAROM? Zelfs na het kiezen van HAAR? Nou, ten eerste wil ik haar ontmoeten. Ten tweede – zij is een genie. Ik zou het te gek vinden om samen met haar een LomoKino film te maken. Woow…

Deel met ons je favoriete LomoKino film en motiveer je keuze
Eén van mijn favoriete LomoKino films is de eggman – een dude uit Utrecht die een heuse perfomance maakt van het bakken van eieren.


En het werk van Satomi vind ik altijd waanzinnig. Deze film bijvoorbeeld:

Heb je nog LomoKino plannen voor de toekomst? Een korte film misschien? Of een videoclip?
Oh ja…Ik heb al eens wat rare muziek gemaakt, en daar zou ik altijd nog wel iets mee willen doen. Tijdens kerst heb ik ook een aantal films geschoten die nog ontwikkeld en gescand moeten worden. Dus nog genoeg te doen!

Je advies voor andere LomoKino gebruikers
GEBRUIK EEN FLITS!
…en zorg dat je altijd zo dichtbij mogelijk komt!

Dit zijn een aantal films van Stephan:

✘ Vimeo: http://vimeo.com/34401929
✘ Vimeo: http://vimeo.com/34401913
✘ Vimeo: http://vimeo.com/34401872
✘ Vimeo: http://vimeo.com/34323864
✘ Vimeo: http://vimeo.com/34103045

Analoog en film!? Ja, we gaan met een knal terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography film camera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check ook de microsite,, bekijk filmpjes en begin jouw carriere als analoge regisseur vandaag nog!

written by mrmaart on 2012-01-06 #videos #people #mephisto19 #photographer #camera-reviews #lomoamigo #lomokino-amigo

More Interesting Articles