Negatieven als versiering voor de feestdagen!

Als je nog wat negatieven hebt liggen waar je niks meer mee doet, dan kan je ze gebruiken voor de feestdagen. Vind je innerlijke Martha Stewart en maak van je oude negatieven stralende versieringen!

Als je een beetje op mij lijkt krijg je waarschijnlijk al een halve paniekaanval bij de gedachte dat je ooit al die stapels negatieven – die zich hebben verzameld in hoeken en op je kasten en in lades – moet gaan opruimen. Gelukkig is er een remedie tegen CANS (Chronische Accumulatie van Negatieven-syndroom)! In de geest van doe-het-zelf, recyclen en de feestdagen in het algemeen heb ik wat oude negatieven omgetoverd tot kerstversiering!

Je hebt nodig:

  • Ontwikkelde filmnegatieven (voor de grootste decoratie heb je een heel fotorolletje nodig)
  • Schaar
  • (IJzer)draad
  • Veiligheidsspeld of naald
  • Scherp tangetje voor als je supercreatief bent, maar gewoon je vingers zijn ook voldoende

Als je negatieven nog niet zijn geknipt, knip ze dan in kortere stroken van 4 tot 6 frames. Voor kleinere versieringen gebruik je kortere stroken. Knip elke strook in de lengte doormidden om smalle ‘linten’ te maken van de film. Maak met een veiligheidsspeld of naald een klein gaatje aan het einde van elke strook. Beweeg de speld of naald rond in de film om het gat groot genoeg te maken zodat de draad er doorheen past.

Knip met een tangetje of schaar (afhankelijk van de dikte) een stuk metaaldraad van ongeveer 30 centimeter. Verbuig het ene uiteinde met de tang of met je vingers tot een balletje of lus zodat het negatievenlint er niet vanaf kan glijden. Prik het andere einde van de draad door een uiteinde van elk lint, zoals op de derde foto hieronder.

Als je de Chinese lantaarn wilt gaan maken doe je hier een extra stap: beslis hoe lang je wilt dat je lantaarn wordt en maak nog een lus in de draad, dit helpt om je lantaarn in vorm te houden.

Steek nu de opengevouwen draad door het tweede gat in elk lint. Als je de sneeuwvlok wilt maken, duw dan de linten dan tot het einde van de draad. Maak nog een kronkel in de draad om de ze op hun plek te houden.
Als je de Chinese lantaarn maakt, duw dan de linten naar beneden, tot aan de lus die je eerder maakte. Maak weer een nieuwe bal of lus om de negatieven op deze plek te houden (zie de eerste foto hieronder).

Maak een flinke lus van draad, en veranker met de laatste kronkel draad die je hebt gemaakt, zoals je kan zien op de tweede foto hieronder. Het werkt het beste om de lus om de kronkel heen te wikkelen. Knip de draad en prik het scherpe uiteinde zorgvuldig weg zodat het jou niet kan prikken!

Na het gedeelte met het verbuigen en draaien van je negatieven en ijzerdraad is het tijd voor het lintschikken. Ik heb gekozen voor een sneeuwvlokvorm en een Chinese lantaarn, maar je kan natuurlijk ook zelf iets bedenken en experimenteren tot hoe je het hebben wilt. Door te varieren met het aantal stroken en de breedte ervan kan je bepalen hoe ‘dicht’ je versiering is. En verschillende lengtes van de stroken zorgen voor rare abstracte vormen.

Als je versiering klaar is, hang het dan in je boom of voor het raam, zodat het wat licht kan vangen en kleur kan geven!

written by twinklecat on 2012-01-09 #gear #tutorials #holiday #diy #negatives #xmas #tipster #decorations #christmas #netherlands #nederland #dutch #holland #kerst #nld #knutselen #doe-het-zelf #hand-craft #kerstmis #feestdagen #versiering

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles