Een dagje Albert Cuyp

In Amsterdam Zuid ligt tussen de Ferdinand Bol en de Van Woustraat de langste markt van Nederland. Voor mij is de Albert Cuypmarkt een groot feest van herkenning. Ik kom er met grote regelmaat voor gewoon een rondje markt, wat verse dingen, speciaalzaakjes en omdat een van mijn werklocaties vlak in de buurt ligt (altijd straf als ik daar heen moet, not!).

Credits: pretletterp

Ik ben opgegroeid in Amsterdam Zuid, in een hotel dat mijn ouders runde. Onze verse producten haalde mijn pa elke week op de Albert Cuyp en ik mocht mee, op woensdag middag net na school reden we (op de fiets!) naar de Cuyp en haalde mijn pa groente, fruit, vis en exotische waren. Tegelijkertijd keek ik mijn ogen uit naar alle kleurrijke stalletjes en kreeg ik bij de kaasboer een heerlijk plakje komijnekaas. Afsluiter van de middagen op de Albert Cuyp was steevast een patatje bij Pietersma, de beste patatboer van heel Amsterdam. Helemaal aan het einde van de Cuyp op de hoek bij de Van Woustraat.

Credits: pretletterp

Maar niet alleen Pietersma is ‘de beste’. Op de Albert Cuyp vind je ook geweldenaren als de Peperbol, een heerlijke winkel vol met kruiden, specerijen, wierook, kookgerei en Oudhollandse snoepjes. Was je al eeuwen op zoek naar een thee die smaakt naar Arabische gom met passievrucht? Die hebben ze hier ongetwijfeld.

Credits: pretletterp

Dan nog Chris, met zijn heerlijke olijven, papadews, gedroogde worst en andere mediterrane lekkernijen. En niet te vergeten alle kledingstalletjes die er staan, de vele stoffenwinkels voor de fanatieke doe het zelver en het beeld van André Hazes. Ik grap altijd maar dat die op ware grote is ;)

Naast al dat leuks is de Albert Cuyp gewoon een kleurrijk geheel. Hier schiet ik dan ook enorm veel rolletjes vol. Van winkelende moeders in zwart wit tot de viskramen met hun overdaad aan kleur en geur.

Credits: pretletterp

Niet alleen de lekkerste en leukste producten koop je op de Albert Cuypmarkt, maar je schiet er ook de mooiste plaatjes!

written by pretletterp on 2011-12-28 #places #market #street-photography #accessories #location #nl #amsterdam #netherlands #nederland #dutch #holland #markt #nld #city-guides #020 #urban-avonturen #cuyp #regular-contributors #farmersmarket #albert-cuyp #ferdinand-bol

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles