Malmö, Zweden

Malmö – een levendige en multiculturele stad in Zweden met meer dan 150 verschillende nationaliteiten. De stad heeft veel weg van Kopenhagen. Niet gek, want die stad ligt dankzij de Øresund brug maar twintig minuten er vandaan.

De stad verraste me. Ik verwachte een suffe stad met standaard winkelstraten en verder niet veel bijzonders. Maar tot mijn verbazing bleek de stad veel unieke architectuur te hebben. Zoals de “Turning Torso”:http://nl.wikipedia.org/wiki/Turning_Torso en Øresund brug bijvoorbeeld. Deze brug verbindt Kopenhagen met Malmö. Het ontwerp van de brug is waanzinnig, en door de brug ben in twintig minuten van Denemarken in de op twee na grootste stad van Zweden!

Klaar voor de lente!

De Turning Torso is het hoogste gebouw van Zweden. De manier waarop het gebouwd is, maakt het gebouw uniek. Hij is namelijk gedraaid! Het hoogste segment is negentig graden gedraaid ten opzichte van het laagste. Beetje jammer dat ik er geen foto van heb gemaakt.

Daarna zijn we zijn richting het zuiden naar het kasteel gelopen voor een wandeling om het kasteel heen. Het parkje om het kasteel bevatte een windmolen, veel mooie beelden en heel veel zwanen en eenden bij het meer.

De molen in het park
Credits: lihooi

Daarna zijn we naar het westen gelopen. Hier is het strand en heb je een mooi uitzicht op de Øresund brug. De brug was alleen veel te ver om er een goede foto van te maken. Kopenhagen konden we vanaf hier wel goed zien.

Credits: lihooi

Het havengedeelte was heel mooi en omvatte een batterij aan hypermoderne flats. Eerdaags was dit een sombere haven, maar tegenwoordig is het een exclusieve woonwijk vol met koffiezaakjes. Met de felle zon over de zee en toch wel een frisse wind was dit een heerlijke plek even uit te waaien. Jammer dat het – ondanks de lente – toch best koud was.

Credits: lihooi

De rest van de dag hebben we nog door de winkelcentra en het oude gedeelte van de stad gestruind.

Credits: lihooi
Credits: lihooi

written by lihooi on 2011-12-29 #places #sweden #europe #location #xpro #lca #urban-adventures #scandinavia #malmo #northern-europe
translated by marissa

More Interesting Articles