De vlooienmarkt van Hannover’s Leineufer

Wat is nou leuker dan op je vrije zaterdag naar een vlooienmarkt te gaan en te zoeken naar oude camera’s en andere schatten? De vlooienmark bij rivier de Leine is één van de oudste vlooienmarkten die je op zaterdag in Duitsland kunt vinden. Van acht uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags vind je hier de meest uiteenlopende koopjes in een bazaar-achtige sfeer.

Op deze markt mag je geen nieuwe spullen verkoop, daarom vind je hier veel antiek. Net als bij iedere andere vlooien-, kofferbak-, vrijmarkt of garageverkoop is het slim om op tijd te komen. Dan heb je de grootste kans op de mooiste spullen.

Zelf ga ik hier vaak naar toe. Op zoek naar oude camera’s of gewoon om even te kletsen met andere analoge fanaten. Het is leuk om foto’s te maken van die bezig zijn ergens af te dingen en die maar door blijven kletsen over oude troep of bizarre vondsten. De sfeer is altijd geweldig en met een beetje geluk vind je ook nog een paar “Nana’s”: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nana_%28kunstwerk%29. Dit zijn beelden die gemaakt zijn door kunstenaar Niki-de-Saint-Phalles. De oude stad van Hannover is sowieso een leuke plek om eens in rond te dwalen.

Dit is misschien wel de meest sfeervolle vlooienmarkt waar ik ooit ben geweest. Het is een perfecte plek voor een te gekke LomoWalk!

written by zark on 2011-12-28 #places #flea-market #old-town #location #germany #kodak #flohmarkt #zark #altstadt #lomo-voskhod #leineufer #retina-1 #retina-reflex-s #niki-de-saint-phalles
translated by marissa

More Interesting Articles