Tips voor de vakantiedagen

Kerstmis komt er weer aan dus maak je camera’s klaar om wat toffe kerst-plaatjes te schieten. Er zijn een hoop dingen die je kunt fotograferen en hier zijn een paar tips die je daarbij wellicht kunnen helpen!

Credits: gnarlyleech

Neem je camera overal mee naartoe
In deze drukke vakantietijd ben je vast bezig met allerlei last-minute voorbereidingen voor de Kerst. Maar dat betekent niet dat je geen tijd hebt om wat foto’s te schieten. Neem de tijd en kijk om je heen om te zien of er wat interessante onderwerpen zijn om te fotograferen. Dit kun je doen tijdens je Kerstboodschappen, de voorbereidingen van het Kerstdiner of het cadeautjes inpakken!

Maak een fotohokje
Als je een Kerstfeestje hebt gepland is het misschien leuk om je eigen fotohokje op te zetten! Het enige wat je nodig hebt is een statief en je favoriete camera en je kunt beginnen! Zet je gasten op de foto als ze op je feestje arriveren. Leg alvast een hoop rolletjes film klaar!

Weet waar je op richt
Vaak worden Kerstfoto’s te rommelig omdat er zoveel onderdelen zijn die je op de foto wilt zetten. Een goede tip is om op 1 onderwerp te focussen per foto. Als je bijvoorbeeld een kerstboom wilt fotograferen, gebruik dat dan als focuspunt en stel je foto aan de hand daarvan samen. Probeer niet alle onderdelen in 1 foto te krijgen, behalve als dat je doel is.

Leg bijzondere momenten vast
Schiet plaatjes van je vrienden en familie in actie – tijdends het uitpakken, koken, dansen of de kerstboom opzetten. Dit zijn momenten die je gemakkelijk vast kunt leggen. Je kunt de SuperSampler of Actionsampler gebruiken om de bewegingen van de persoon vast te leggen.

Neem foto’s van jezelf
Vaak vergeten we om foto’s van onszelf te nemen omdat we zo druk zijn met het fotograferen van anderen. Laat dit niet gebeuren! Neem een paar foto’s van jezelf met je vrienden en familie. Later zul je er blij mee zijn!

Hier zijn een paar foto’s uit de community:

Credits: gnarlyleech, superlighter, flyaway, ethermoon, edithnine, dustbowlugly, jiggyjigsaw & alehopgm

Heb je meer tips om met ons te delen? Laat hier je reactie achter! We zouden graag jou kerstverhalen horen en je foto’s zien. Check onze gevraagde foto's voor december om kans te maken op Piggies!

written by jeanmendoza on 2012-01-04 #gear #tutorials #tips #tipster #fotografie #kerst #kerstmis #feestdagen
translated by nin90

More Interesting Articles