Restaurant Le Saut du Loup in Parijs

Een restaurant op misschien wel de aller vetste locatie ooit. We waren nog maar een paar uur in Parijs en hongerig op zoek naar een plek om te eten. Het moest dichtbij het Louvre zijn en er moest Pomerol wijn zijn, dat stond vast. Ik wist eigenlijk niet waarom we per se die wijn moesten hebben, maar mijn reisgenoten konden blijkbaar niet zonder.

Uiteindelijk belandden we dus bij Le Saut du Loup So, geweldig gelegen bij het Louvre, de Tuilerieën en het Museum of Decorative Arts. Het was – ondanks het feit dat het November was – een zonnige dag, dus we waren blij dat we buiten konden zitten. We genoten van het uitzicht op het levendige Parijs. Le Saut du Loup heeft een erg groot terras die langs de gevels van Percier en Fontaine loopt. Je hebt uitzicht over de ‘Carousel de Louvre’ wat een uniek winkelcentrum is. De naam van het restaurant is geïnspireerd op deze plek.

Gezien de bediening onwijs langzaam was hadden we terwijl we op de menukaart aan het wachten waren genoeg tijd om te kijken naar galopperende politiemannen te paard. Daarnaast waren er een paar kraaien die we goed in de gaten moesten houden terwijl we op ons eten wachtten. De kraaien waren slim genoeg om te weten dat ze het beste aan eten konden komen door de plastic vuilniszakken van Paul’s bakery stuk te bijten.

Op een gegeven ogenblik werd de verkeerde wijn gebracht. Terwijl we op nieuwe wijn moesten wachten, besloot ik een stukje te lopen zodat ik de alien die uit het museumraam en de standbeelden van de naakte Grieken te fotograferen. Ein-de-lijk werd het eten gebracht. Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Pascal Bernier’s samengestelde gerechten met contrasterende smaken en toch schijnbare eenvoud. Tagliatelle in champignonroomsaus, scheernessen en ganzenlever, alles was om te watertanden. Net als de Pomerol (de goede wijn). Nu begreep ik ook waren mijn reisgenoten die per se wilde hebben.

Tijdens de regelmatige tochtjes naar de wc kwam ik erachter dat het interieur van het restaurant adembenemend was. Ik zou het omschrijven als een soort van discrete luxe, als zoiets bestaat ;). Het is jammer dat ik er geen foto’s van heb gemaakt maar als ik er nog een keer naartoe ga doe ik het zeker.

Het is niet erg goedkoop maar het was het geld zeker waard. We hebben alleen geen fooi achtergelaten omdat de onbeleefde, langzame serveerster en haar chagrijnige collega het naar onze mening niet verdienden.

Als je niet zoveel geld hebt raad ik je toch aan om er heen te gaan. Drink er een kopje koffie en kijk om je heen!

Adres:
107 Rue de Rivoli
75001 Paris, France

Le Saut Du Loup

written by neja on 2012-01-12 #places #food #bar #view #restaurant #breakfast #lunch #terrace #location #diner #paris #terras #panoramas #louvre #vistas #open-door #eten #french-cuisine #food-and-drink #uitzicht #musee-de-arts-decorative #open-deur #la-saut-de-loup #ontbijt #franse-keuken #eten-en-drinken
translated by marissa

More Interesting Articles