Een kerstraditie - de geheime vrienden van Dreamland

Ik werk bij een naschools programma, Dreamland. Maar ik ga hier niet uitweiden over hoe deugddoend het is om met kinderen te werken en hoe spannend en anders iedere dag wel niet is. Ik wil jullie wel wat meer vertellen over onze jaarlijkse kersttraditie onder de werknemers van Dreamland.

Ik weet dat een ‘geheime vriendjesweek’ niets nieuws is, maar ik houd er enorm van. Het is een fantastische manier om dichter bij je collega’s te komen. Elk jaar houden onze staffwerkers enkele weken voor Kerstmis een bijeenkomst met een loterij. Elke deelnemer trekt een papiertje met de naam van een collega op. En dan kan de fun beginnen!

Dit jaar had ik als geheim vriendje de geliefde Hildur. Ik moest dus gedurende de hele week haar dagelijkse leven een beetje opvrolijken door haar kleine boodschapjes of kadootjes te bezorgen. Er was één regel waar we ons aan moesten houden – we mochten niet meer dan 10 EUR uitgeven. We moesten dus heel goed onze verbeelding gebruiken.

Dit zijn de kleine pleziertjes die ik Hildur bezorgde:

Maandag bezorgde ik haar een klein doosje snoep. Dinsdag kreeg ze een gedicht. Woensdagavond kon ze kerstthee drinken. Op donderdag maakte ik een vriendelijk origami rendier voor haar. En op vrijdag kreeg ze wat snoep en een houten hart voor haar kerstboom.

Ik vind het heel leuk om kadootjes te geven. Dit is na fotografie, mijn lievelingsactiviteit! Ik verlang dan ook ieder jaar naar deze week, net zoals een kind op Kerstmis zit te wachten. Met licht dwang raad ik je aan om ook zo’n geheime vriendjesweek te houden op je werk, school of thuis. Plezier verzekerd! En bovendien doet het je deugd.

written by lighthouse_keeperess on 2011-12-23 #lifestyle #secret #work #week #game #gifts #colleagues #presents #friend #dutch #the-netherlands #werk #geheim #kado #nld #collegas
translated by gdc

More Interesting Articles