De Verboden Stad 北京故宫, Beijing

De Verboden Stad ligt met het Tiananmen-plein op de zuidkant in het hart van Beijing. Tijdens de Ming- en Qing-dynastie was de Verboden Stad bijna 500 jaar (tot 1911) de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers.

Vanaf 1925 was de Verboden Stad te bezoeken door publiek en de stad werd in 1987 uitgeroepen tot werelderfgoed. Het maakt deel uit van de lijst van UNESCO als de grootste verzameling van bewaard gebleven oude houten constructies in de wereld. De gebouwen in de verboden stad zijn onder andere het Paleis van de Hemelse Puurheid, de Hal van het Ontwikkelen van de Geest, de Poort van de Goddelijke Krijgshaft en de Hal van Eenheid en Vrede. Het is erg lastig om te beslissen waar je als eerste naartoe wilt en het is echt ENORM.

De beroemde steeg met de rode muren

We liepen samen met hordes andere toeristen de Verboden Stad binnen. Schuifelend door de deuren en in de rij voor de kaartjes. Na een lange wachtrij en een weg door te menigte te banen bevonden we ons op het enorme plein voor de Hal van de Opperste Vrede.

Credits: lihooi

We bestudeerden de gebouwen en architectuur in de stad. Des te verder we in de stad kwamen, des te meer ik onder de indruk was van de kleine details op ieder gebouw. De paleizen lijken qua structuur erg op elkaar, maar de details, kleuren en ontwerpen maken het verschil. Die zorgen ervoor dat de Verboden Stad geweldig is om te bezoeken.

Credits: lihooi

Buiten de Verboden Stad vonden we een plek waar we traditionele klederdracht konden huren zodat we kostuums van de Qing-dynastie keizers en prinsessen aan konden trekken. Uiteraard maakten we daar foto’s van!

Credits: lihooi
Ik en de Qing prinses haha!

written by lihooi on 2011-12-31 #places #history #china #location #unesco #asia #netherlands #beijing #nederland #dutch #holland #forbidden-city #qing #ming #nld #geschiedenis #art-and-culture #dynasties #de-verboden-stad #kunst-en-cultuur
translated by marissa

More Interesting Articles