De januari evenementenkalender van Lomography Nederland

2

Een nieuw jaar, een nieuwe maand en dus weer nieuwe Lomography evenementen. Check deze kalender voor alle evenementen van Lomography Nederland in januari 2012. Van nieuwjaarsborrels tot aan expo parties en heel veel verschillende workshops. Read on!

Credits: lomographybenelux

Naast de wekelijkse zondagmiddag workshops, gaan we nog meer activiteiten organiseren in en rondom de Lomography Gallery Store Amsterdam. Wat? Hoe? Wanneer? Check this out:

Vrijdag 6 januari 18:00u – 22:00u – Analoog nieuwjaars borrelen met Lomography
Zo, de feestdagen zijn voorbij en je eerste studie- of werkweek van het jaar zit er alweer op. Als het goed is heb je goeie voornemens voor 2012. Kom ze met ons delen tijdens de nieuwjaarsborrel en laten we het nieuwe jaar op analoge wijze inluiden! Klik hier voor meer informatie

Credits: wil6ka

Zondag 8 januari 14:00u – 16:00u – 3,2,1 en actie!
Ben jij ook zo benieuwd naar de revolutionaire Lomokino? Meld je dan aan voor deze LomoKino workshop kom je eigen korte film schrijven, regisseren en filmen. Wij leggen in detail uit hoe de LomoKino werkt en begeleiden je in het creatieproces van je (eerste?) analoge korte film. Meer informatie over deze workshop vind je hier. Om alvast in de stemming te komen – een video’tje van Sinterklaas in onze Gallery Store Amsterdam :)


Woensdag 11 januari 17:00u – 19:00u – Verbreed je analoge horizon
Panoramafoto’s zijn waanzinnig – hoog tijd om daar aandacht aan te geven. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de Sprocket Rocket, de Spinner 360 of de – jawel – Horizon camera! We lichten iedere camera kort toe en geven je alle nodige tips om die waanzinnige panorama foto’s te schieten! Check dit artikel voor alle details.

Credits: reinertlee

Donderdag 12 januari 19:00u – 22:00u – FoamLab als Lomo Amigo – de Expo
Zeven creatievelingen in één collectief – FoamLab. We zijn vriendjes met ze geworden en hebben ze een jaar gevolgd. Allemaal hebben ze hun eigen Amigo artikel gekregen en tijdens dit feestje openen we samen met de FoamLabbers de FoamLab Amigo expositie. Kom langs en feest met ons mee!

Foamlab 2011

Zondag 15 januari 14:00u – 16:00u – Knallende kleuren creëren
X-pro is waar de Lomography community zo dol op is. Experimenteren met kleuren, diafilms crossen en resultaten krijgen waar je U tegen zegt. Schrijf je in voor deze workshop en ontdek hoe jij ook van die fantastische lomofoto’s kan krijgen! Meer informatie over deze workshop vind je hier

Credits: dannyedwards

Dinsdag 17 januari 17:00u – 19:00 – Camera loopt? Actie!
Foto’s maken is heel leuk, maar analoge FILMS maken is nóg leuker. De LomoKino is een revolutionaire analoge filmcamera waarmee je zelf een korte film kan schieten. Meld je aan voor deze workshop en regisseer en schiet je eigen LomoKino film. Wij geven je tips en staan klaar voor al je vragen. Meer informatie over deze workshop vind je hier.

Zondag 22 januari 14:00u – 16:00u – Vierkant dromen met de Diana F+
Hooked met Lomography? Maar weet je nog niet waar je mee wilt beginnen? Laat je inspireren bij deze Diana F+ workshop en droom verder op vierkant middenformaat met de populairste camera in de Lomography familie. Alles over deze workshop lees je in dit artikel

Credits: satomi

Dinsdag 24 januari 17:00u – 19:00u – Schiet met je droomcamera!
Oh yeah baby – tijdens deze workshop mag je foto’s schieten met de Lomography camera waar je al maanden van wakker ligt. Haarscherpe plaatjes met de LC-A+, groothoeken met de LC-Wide of misschien spat zuivere vierkante foto’s met de Lubitel – de keuze is aan jou! Beperkt aantal deelnemers mogelijk. Meer informatie vind je hier.

Credits: bccbarbosa

Zondag 29 januari 11:00u – 13:00u] – LomoWalk door de Jordaan
Duik met onze workshopmeesters diep in de pittoreske straatjes van de Jordaan tijdens deze Lomowalk. Kijk met een ander oog naar de lokale architectuur, laat je inspireren door perspectieven van anderen en schiet prachtige Amsterdamse plaatjes met je eigen camera! Alles over deze LomoWalk lees je hier.

Credits: ismikk

Zondag 29 januari 14:00u – 16:00u – Dubbel fotoplezier
Houd jij van surrealistische foto’s? Leer bij deze workshop de leipste trucjes van meervoudige belichtingen. Schiet plaatjes over elkaar heen en creëer de meest bizarre effecten. Klik hier en ontdek alles over deze workshop.

Credits: warning

Dinsdag 31 januari 17:00u – 19:00u – Go close or go home
We kennen ze allemaal – supermooie portretfoto die soms voorbij komen, maar waar nooit bij staat hoe ze gemaakt zijn. Tijdens deze workshop geven we je gouden tips voor close-up en portretfotografie, en mag je zelf een poging maken om een klassieke portretfoto te schieten! Meer weten? Klik hier en lees alles over deze workshop.

Credits: satomi

Meer info over al onze evenementen in Januari vind je natuurlijk in onze evenementen rubriek

Workshop details:

 • Iedere workshop kost €15 per persoon, tenzij anders is aangegeven
 • Als deelnemer krijg je gratis een leencamera, 1 filmrolletje en nadien een downloadlink naar je foto’s
 • Iedere deelnemer krijgt een 10% kortingsvoucher om te gebruiken in de Gallery Store
 • Meld je aan door te mailen naar store.amsterdam@lomography.com
 • Zorg dat je 15 min voor aanvang aanwezig bent en voorafgaand aan de workshop betaalt bij de kassa
 • Je eigen camera meenemen mag altijd!
 • De workshop crew spreekt Engels, Nederlands en Duits

Lomography Gallery Store Amsterdam
Herengracht 298, 1016 BX Amsterdam
Tel. 020 4205902 | store.amsterdam@lomography.com

OPENINGSTIJDEN STORE
Zondag: 12:00h – 19:00h
Maandag: 12:00h – 19:00h
Dinsdag: 11:00h – 19:00h
Woensdag: 11:00h – 19:00h
Donderdag: 11:00h – 21:00h
Vrijdag: 11:00h – 19:00h
Zaterdag: 11:00h – 19:00h

Volg ons, word vriendjes, check in en kom langs!
LOMOHOME
FACEBOOK
TWITTER
VIMEO
YOUTUBE
FOURSQUARE

written by lgsamsterdam on 2011-12-21 #news #videos #gallery-store #workshops #nederland #dutch #holland #nld #evenementen #evenementenkalender #events-amsterdam

2 Comments

 1. yarah
  yarah ·

  ow balen zeg, ik ben bij de twee (voor mij) leukste workshops op vakantie :( Het schiet niet op zo, maar ooit ga ik een workshop volgen.... ;)

 2. marije
  marije ·

  Oh, wat een leuke evenementen allemaal! Ik ga gewoon wonen in de LGS! ;)

More Interesting Articles