Rondwandelen bij het Guggenheim Museum in Bilbao

Het Guggenheim Museum in de noord Spaanse stad Bilbao. Mijn Sprocket Rocket en ik zijn er geweest. Lees hier ons verhaal met bijpassende foto’s.

Het Guggenheim Museum is gewijd aan hedendaagse kunst. Een van de belangrijkste vijf in de wereld en geopend op 18 oktober 1997. Het museum word ieder jaar door meer dan een miljoen mensen bezocht. Waardoor de omgeving eromheen ook veel aandacht trekt.

Vlakbij de rivier ligt het museum in een gefabriceerde groene omgeving waar ook winkelcentra, kantoren en een universiteit zitten. Een typisch “urban location”.

Credits: carlosbull

Een van de meest karakteristieke elementen aan het museum is het gebouw zelf. Ontworpen door architect Frank O.Gehry. Het is een rond maar toch lineair gebouw dat bedekt is met kalksteen, glas en titanium. Zelfs vandaag de dag – 11 jaar na oplevering – is dit gebouw een ijkpunt in de hedendaagse architectuur. Van de buitenkant lijkt het gebouw op een groot schip. Het interieur bestaat uit lange wijdse ruimtes die de geometrie van het gebouw benadrukken.

Credits: carlosbull

Voor mij persoonlijk is dit een van de meest indrukwekkende gebouwen die ik ken in Spanje. De omgeving is prachtig en er is elke keer weer iets nieuws te ontdekken. Ik heb het altijd al fijn gevonden om foto’s te schieten in deze omgeving omdat het zich hier zo goed voor leent met zijn kleuren en vormen. Je vind hier toeristen, inwoners en studenten, een enorme mix van mensen en achtergronden bij een prachtig museum.

Museum Informatie
Openingstijden:
Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m zondag: 10:00-20:00
Juli en augustus: maandag t/m zondag: 10:00-20:00
Het museum is gesloten op 25 december en 1 januari. Op 24 en 31 december sluit het museum om 17:00.

written by carlosbull on 2011-12-27 #places #art #museum #film #redscale #spain #location #translation #nl #place #sprocket #guggenheim #dutch #espana #museo #urban-adventures #bilbao #pais-vasco #contemporaneo #lugar #localizacion #moderno #euskadi #sprocket-rocket #nld #vertaling
translated by pretletterp

More Interesting Articles