Reisavontuur naar San Pedro de Atacama

Een tijdje geleden ben ik in het weekend op reis gegaan, en ik maakte kennis met San Pedro de Atacama, de op een na grootste regio van Chili. Hier wilde ik altijd al een keer naartoe, en nu had ik eindelijk de prachtige kans om niet alleen deze prachtige regio te bezoeken, maar het geheel ook vast te leggen met mijn Supersampler en LC-A+!

Tijdens mijn reis door San Pedro de Atacama kwam ik diverse prachtige natuurlijke wonderen tegen – ik was nog maar net uit het vliegtuig en mijn camera’s draaide al overuren.

Salar de Atacama, Laguna Cejar y Ojos del Salar:

De Salar de Atacama is een droog meer vol zout. Indrukwekkend en mooi en een belangrijk onderdeel van het meer is “gap Cejar”, het enige deel waar nog water in zit. Veel mensen kennen dit meer doordat je er in blijft drijven door alle zout en lithium die in het water zit. Ik weet nog dat ze ons uitlegde dat we wel voorzichtig moesten zijn met onze ogen. Nadat we een duik in het meer namen snapte we helemaal waarom, het koude water prikte enorm.

Nadat we uit het water kwamen zijn we richting het “oog van de zoutvlakte” gegaan. Twee kleinere meren waar je het zoute water van je af kunt wassen. Maar het was zo enorm koud dat we er niet in konden. Die dag hebben we op een andere plek afgesloten, onder een prachtige ondergaande zon. Deze plek was magisch verlicht en vol prachtige mensen.

Tatio Geisers

Het geometrische veld is 4200 meter hoog in het Cordillera de los Andes, hierdoor is het in de ochtenden een stuk warmer dan later op de dag. Er ontstaat stoom terwijl de lucht erboven nog koud is, hierdoor krijg je een prachtig effect als de zon op komt. We stonden om 4 uur in de ochtend klaar om te zien hoe dit er nou echt uit zag, en het was prachtig. De zon verlicht alles op een magische manier waardoor je de stoom de lucht in ziet schieten. Er is ook een lagune vlakbij waar je heerlijk kunt badderen.

Highland meren

Op de laatste dag van onze vakantie hebben we een tour gedaan van de Highland meren. Spectaculaire beelden vlogen aan ons voorbij. Weinig mensen maar enorm veel prachtige planten, wonderlijke dieren en een oase van water in alle prachtige tinten die je kunt bedenken.

De Lomo LC-A is de camera waarmee de Lomography beweging ooit begon. Met zijn lichtsensor en instelbare ISO waardes is het ene perfecte compact camera voor beginners en gevorderden. Je kunt jouw Refurbished LC-A bestellen in de shop!

written by quenita on 2011-12-30 #places #travel #landscape #film #slide #location #supersampler #cross-processing #lc-a #select-type-of-location #escape-from-the-city
translated by pretletterp

More Interesting Articles