Perfecte panorama's met de Throwable Panoramic Ball Camera

Echt een te gekke uitvinding… Een bal met 36 camera’s om letterlijk alles in je omgeving vast te leggen! Gewoon in de lucht gooien en alles staat er op. Wow!

Jonas Pfeil, een student aan de Technical University van Berlijn, ergerde zich aan het feit dat je op geen enkele manier een perfecte panoramafoto kan nemen. Zo kan je bijvoorbeeld met een gewone camera niet de onderkant trekken, aangezien daar je tripod staat. Bovendien kan het wel eens gebeuren dat er spookachtige figuren op je foto’s verschijnen, als je niet alle hoeken van de omgeving tegelijk kan vastleggen.

Vandaar zijn zoektocht naar de ideale camera voor panoramische foto’s en in oktober stelde hij het resultaat voor: de ‘Throwable Panorama Ball Camera". Dit is een bal met 36 camera’s in. Om een foto te nemen, gooi je de bal op. Op het hoogste punt, wanneer de bal dan bijna niet meer beweegt, wordt er een perfect panorama getrokken.

De balcamera’s zijn naar mijn weten nog niet te koop. Waarschijnlijk zullen ze ook wel heel prijzig zijn. En eerlijk gezegd vind ik de foto’s met de Spinner 360 wel charmanter… Maar het is wel echt een geweldige uitvinding!

Al vraag ik mij wel af wat er gebeurt als je de camera niet opvangt…

Dit is de site van de uitvinder: http://jonaspfeil.de/ballcamera

En dit is een leuk demo-filmpje:

written by gdc on 2011-12-25 #news #videos #bal #pfeil #panoramafotografie #balcamera #36-cameras #throwable-panoramic-ball-camera

More Interesting Articles