Per decennium: Speelgoed uit de jaren zeventig

We hebben in deze reeks het speelgoed uit de jaren vijftig en zestig besproken. Hoog tijd voor speelgoed uit de jaren zeventig!

Atari VC 2600
De Atari is een spelcomputer die in 1977 door Atari, Inc. op de markt werd gebracht. Hij kostte destijds $199,00. Je kreeg er twee joysticks, de spelcomputer en een spel bij. Een paar jaar nadat de Atari op de markt kwam, was het een van de bestverkochte kerstcadeaus. In 1992 stopte de productie van de Atari spelcomputer.

✘ Youtube: http://youtube.com/watch?v=ttYLGOZe4yM

Smash Up Derby
Speelgoedproducent Kenner Products bracht in 1970 de Smash Up Derby speeltjes op de markt. Eén set bevatte twee auto’s die je uit elkaar kon halen (de wielen en de bumpers), een trekkoord waarmee je de auto’s kon laten rijden en een ramp. Hiermee konden de kinderen de auto’s op een spannende manier laten botsen.

✘ Youtube: http://youtube.com/watch?v=9L1XhxZJwzM

Charlie’s Angels poppen
Charlie’s Angels was een televisieserie uit 1976. De show ging over de avonturen van drie vrouwelijke spionnen die voor een agentschap werkten. Een paar jaar nadat de show voor het eerst op tv was, heeft Hasbro de Charlie’s Angels poppen op de markt gebracht. Iedere pop was ongeveer 25 cm hoog. Tegenwoordig zien fans van de show de poppen als een verzamelitem.

Vier op ’n rij
Dit denkspel was voor het eerst in 1974 te koop. Het spel bevat twee setjes schijven (meestal in de kleuren geel en rood) en een spelbord. Vier op ’n rij wordt gespeeld door twee personen. Om de beurt mogen de spelers een schijf in het bord laten vallen. De speler die als eerste vier schijfjes van zijn of haar kleur verticaal, diagonaal of horizontaal op een rij heeft gekregen, wint! Het spel was een succes bij jong en oud.

NERF ballen
NERF (Non-Expanding Recreational Foam/niet expanderend schuim voor recreatief gebruik) ballen werden een hype in de zeventiger jaren. Het speelgoed is gemaakt van een sponzig materiaal. Het was een slimme marketingstrategie om de ballen als ‘werelds eerste officiële bal voor binnen’ op de markt te brengen, gezien het hierdoor als een veilig product werd gezien. Tijdens het eerste jaar waarin de ballen geproduceerd werden, zijn er vier miljoen verkocht.

Dit zijn een paar speelgoedklassiekers die in de jaren zeventig op de markt kwamen. Herinner jij je nog speelgoed uit die tijd? Reageer dan vooral op deze pagina!

De informatie uit dit artikel komt van Wikipedia - Atari, Toys You Had en Doll Reference.

written by jeanmendoza on 2011-12-29 #videos #lifestyle #vintage #toys #netherlands #nederland #dutch #holland #nld #klassiek #nostalgie #speelgoed #by-the-decade #by-the-decade-toys #per-decennium #speelgoed-per-decennium #kerst-2011 #christmas-2011
translated by marissa

More Interesting Articles