Sneeuwfoto's van NYC uit 1900!

Hoe weet je dat de kerstdagen er weer aan zitten te komen? In veel landen zorgt de jaarlijkse winter voor de bekende kerstsfeer. Wat vaak resulteert in de mooiste foto’s. In dit artikel werpen we een blik op met sneeuw bedekt New York City in 1900.

Het woord winter staat eigenlijk voor de drie koudste maanden van het jaar- december, januari en februari in het noordelijk halfrond en juni, juli en augustus in het zuidelijk halfrond. De meeste mensen associëren het seizoen met kerst doordat het samenvalt met de kerstperiode. Niet gek dus dat het kerstnummer Winter Wonderland nog steeds een hit is.

Schilders en fotografen vereeuwigen al decennia lang ontelbaar veel winterse taferelen en landschappen op canvas, papier en film. Dit niet alleen in het platteland maar ook in de stad. Onder de kunstenaars is NYC bijvoorbeeld altijd al een favoriete plek geweest. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende geweldige beelden die in de Big Apple genomen zijn:

De informatie uit dit artikel komt van de pagina 'winter' en de pagina kerstmis op Wikipedia. De foto’s komen van How to be a Retronaut en Vintage Everyday.

Heb jij de winterse taferelen of kerstactiviteiten van jouw stad of dorp al eens vastgelegd? Deel ze vooral en plaats je link in je reactie op deze pagina! (Wat nog vetter zou zijn, is als je er een artikel over schrijft)!

written by plasticpopsicle on 2011-12-28 #lifestyle #black-and-white #monochrome #snow #white #christmas #nyc #lomography #new-york-city #netherlands #nederland #dutch #holland #snowy #analogue-lifestyle #wit #sneeuw #kerst #nld #analoog #monochroom #zwart-wit
translated by marissa

More Interesting Articles