Lange sluitertijd shots met je LC-A+

Lange sluitertijd shots is een oude truck die nog steeds vaak wordt gebruikt. De resultaten zijn vaak verbluffend en daarom rijst altijd de vraag – hoe lang was die lange sluitertijd precies? De LC-A+ (geldt ook voor de LC-A) is uitermate geschikt voor slechte lichtcondities vanwege zijn geniale lichtmeter. Maar in dit geval gaan we die lichtmeter bedriegen!

Credits: stitch

Ik denk dat veel van jullie dit trucje wel kennen Om lange belichtingen te maken met de LC-A+ of de LC-A hoef je alleen maar het raampje voor de lichtmeter te bedekken met je vinger. Of als je wilt schieten in semi-bulbmodus bedek je het met plakband; daarna pak je een merkstift en kleur je het stukje voor de lichtmeter in.
Om te checken hoe of de lichtmeter vollledig is afgedekt richt je de camera op een heldere lichtbron en houd je de ontspanknop half ingedrukt terwijl je kijkt of het goede LED- of lange sluitertijd-lampje rood wordt.

Als je geen statief hebt, zet dan je camera op een tafel, een metalen reling of op iets anders stabiels. Een draadontspanner kan handig zijn, maar is niet per se nodig. De vraag is dan; hoe lang moet de belichting zijn? Mijn standaard sluitertijd is 5 seconden en hiermee krijg je het volgende resultaat:

Credits: stitch

Bovenstaande foto’s zouden onderbelicht en korrelig kunnen zijn geworden zonder sluitertijd van 5 seconden. Soms – afhankelijk van hoeveel licht er is – rek ik het tot maximaal 15 seconden. Deze zijn bijna overbelicht:

Credits: stitch

De lichtmeter van de LC-A+ is super. Maar in situaties waar je even handmatig dingen wilt instellen en een paar extra seconden sluitertijd (5-15 seconden) wilt toevoegen, dan is dit de simpelste truc om interessante en betere resultaten te krijgen.

De Lomo LC-A+ staat wereldwijd bekend om haar fantastische eigenschappen: automatische belichting, uitgebreid ISO-bereik en de mogelijkheid om meervoudige en lange belichtingen te maken. Koop nu je eigen Lomo LC-A+!

written by stitch on 2011-12-26 #gear #tutorials #camera #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #camera-modification #nld #lange-sluitertijd #lichtmeter #lange-belichting #long-exposure-tipster-lca-lca-lightmeter
translated by pinkpix

More Interesting Articles