Bokehs schieten met je Lomo LC-A+

Kerst is het beste moment om bokehs te schieten, aangezien er altijd genoeg lichtjes zijn om foto’s van te maken. Dit is een simpele manier om supermooie lichtbokehs te maken. Mét je Lomo LC-A+.

Credits: renenob

Het moment is weer aangebroken dat we onze huizen en straten versieren met kleurrijke kerstverlichting om wat vrolijkheid aan een donker seizoen te geven. Tegelijkertijd hét uitgekozen moment om weer een bokeh foto te schieten van al dat decoratieve verlichting. Alleen, als je dat probeert met je LC-A + krijg je normaal gesproken onscherpe foto’s zoals hierboven.

Das niet echt mooi, toch? Maar hoe krijg je dan bokehs zoals met een SLR camera met een 1.8 lens, als je alleen maar je trouwe LC-A+ of een andere compactcamera bij je hebt?

Een vergrootglas is wat je nodig hebt. Stel de focus in op 0.8 meter, plaats het vergrootglas recht voor de lens van je LC-A, richt op de lichtjes op zo’n 0.5 tot 2 meter afstand en schiet. Als alles goed gaat krijg je supermooie licht bokehs! Probeer het zelf!

De Lomo LC-A+ is wereldberoemd om haar geweldige eigenschappen: automatische belichting, uitgebreid ISO-bereik en de mogelijkheid om meervoudige en lange belichtingen te maken. Koop nu je eigen LC-A+!

written by renenob on 2011-12-25 #gear #tutorials #night #light #lc-a #camera #bokeh #tipster #christmas #netherlands #dutch #holland #licht #quickie-tipster #nacht #nederlands #kerst #nld #feestdagen
translated by pinkpix

More Interesting Articles