Creatieve collage rumble

1

Deze maand zijn we op zoek naar de meest creatieve collages in de moderne kunst. Hierbij geven we jou de kans om van jouw mooiste foto’s een nog veel mooiere collage te maken. Knip en plak je eigen Rembrandt in elkaar en win er mooie prijzen mee!

Afbeelding © Agnes Montgomery via Agnes Montgomery

Met een collage is alles mogelijk. Nou ja, zolang jij het bij elkaar plakt. Wie kan zich niet die saaie winters herinneren waarbij je de Wehkamp gids stuk knipte om de modellen in rare combinaties te hijsen. En de meest bizarre dieren door de blaadjes van de dierenwinkel te verknippen tot een valkkonijn (een mix tussen de valkparkiet en een konijn, ik blijf er bij dat het een meesterlijk aaibaar en vliegens huisdier zou zijn). Weet jij ook een leuke cocktail te maken van je afbeeldingen? Deel die dan met ons en val in de prijzen!

We dagen je uit om van jouw beste analoge foto’ s een collage te maken waarbij je verschillende stijlen, methodes en afbeeldingen combineert. Naast het laten zien van je meest geweldige collage willen we echter nog iets anders: het plaatje en praatje over hoe jouw collage tot stand gekomen is!

Waar zijn we naar op zoek:

 • Een tipster waarin je stap voor stap uitlegt hoe de collage daadwerkelijk tot stand is gekomen. Hierbij kun je kiezen voor een beschrijving met foto’s per stap, of een video. Zorg er wel voor dat je de tips en trucs voor tipsters leest en toepast!
 • Van het eindproduct maak je een foto of je scant hem in (hebben we een voorkeur voor, een kekke scan!) en deze laat je ook zien in de tipster die je schrijft. Laat even een reactie hier achter zodra je jouw artikel ingestuurd hebt.

Over twee maanden sluit de inzendtermijn, tijd zat dus om jouw meesterwerk af te maken en een goeie tipster te schrijven.

Heb je nog inspiratie nodig? Check dan deze enorm vette creaties van Agnes Montgomery en Juan Carlos Monroy!

Details:

 • Prijzen: 1 winnaar krijgt 20 piggies + 10 piggies voor de geschreven tipster. 3 underdogs krijgen 10 piggies voor de wedstrijd + 10 voor de geschreven tipster.
 • Film/camera type: voor de collage gebruik je alleen foto’s die gemaakt zijn met een analoge camera. Foto’s mogen niet digitaal bewerkt of gemanipuleerd zijn.
 • Limiet: 1 collage en tipster per persoon. Maak indruk met je inzending!
 • Gepubliceerde tipsters (ook van mensen die niet winnen) krijgen 10 piggies. Heb je een video tutorial er in verwerkt? Dan krijg je zelfs 5 extrabonusplus piggies!

written by plasticpopsicle on 2011-12-23 #news #competition #rumble #collage #nl #netherlands #dutch #nederlands #nld #photomontage #mixed-media #vertaling #knippen #clever-collages #plakken
translated by pretletterp

One Comment

 1. kjx
  kjx ·

  Ik heb mee gedaan aan deze rumble, mijn project heet scanner art.

More Interesting Articles