Joni Sternbach - SurfLand

Fotografe Joni Sternbach uit Brooklyn legt op verschillende Amerikaanse plekken de surfcultuur vast. Ze gebruikt hiervoor een grootformaat camera en het collodium proces. Lees hier alles over haar project!

Foto © Joni Sternbach via Joni Sternbachs website

Het collodium proces dat Joni Sternbach voor het ontwikkelen van haar foto’s gebruikt, stamt uit 1850. Het is een goedkope techniek en heeft slechts enkele seconden belichtingstijd nodig. Tijd is één van de dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je aan de slag gaat met het collodium proces. Het coating proces en het ontwikkelen van de film, moet afgerond zijn voordat de plaat droog is. Joni Sternbach ontwikkelt haar foto’s op locatie. Dit wekt vaak behoorlijke nieuwsgierigheid op bij de lokale bevolking.

Haar project genaamd SurfLand is een doorlopend avontuur vol portretten van surfers. Sternbach ging van plek naar plek. Elk jaar ging ze op ontdekking en legde ze de dingen die veranderd waren in de tijd dat ze weg was geweest vast. Tot nu toe heeft ze in de oostkust van Amerika, Californië en Byron Bay gefotografeerd. Joni Sternbach vertelt dat ondanks dat haar methode ouderwets is, het wel zorgt voor een fijne communicatie en interactie met haar geportretteerden. Zoals al eerder genoemd kijken haar modellen vaak toe terwijl ze haar beelden ontwikkelt.

Joni Sternbachs foto’s leggen de band tussen de persoon, de surfplek en de zee vast. Iedere foto vertelt een verhaal maar laat ook nog genoeg vragen achter.

Bekijk hier de video over het *SurfLand*project:

Check hier een paar van Joni Sternbachs foto’s:

Foto’s © Joni Sternbach via Joni Sternbach's website

De informatie uit dit artikel komt van Joni Sternbachs website, Wikipedia - Collodion, Soul Catcher Studio en Joseph Bellows' website.

written by jeanmendoza on 2011-12-23 #videos #lifestyle #surfing #large-format #strand #beach #netherlands #nederland #dutch #holland #surfen #nld #collodion #joni #wet-collodion #joni-sternbach #collodium #nat-collodium #grootformaat #sternbach
translated by marissa

More Interesting Articles