Kersttradities - mijn iets te vroege kerstdiner

Een te vroeg kerstdiner bij mij thuis – dat is mijn vaste kersttraditie. Door alle verplichtingen in december plan ik dit pre-kerstdiner altijd ruim voor de kerst. Zo was het dit jaar al in november!

Credits: kneehigh85

Mijn familie woont ongeveer 150 kilometer bij mijn woonplaats Leeds vandaan. Hierdoor krijg ik nooit echt de kans mijn beste vrienden en verloofde rond de feestdagen te zien. Doordat kerst bij ons thuis enorm leeft en ik weer lekker het kind in huis mag zijn, vind ik dit niet heel vervelend. Toch vind ik het leuk om bij mij thuis de kerstdagen ook nog een beetje te vieren. Sinds ik in Leeds woon, maakt het me niet uit met wie of in waar ik woon (huis, flat, studentenwoning) – ik neem altijd de moeite om een uitgebreid voortijdig kerstdiner te organiseren.

Credits: kneehigh85

Doordat ik dit jaar van mijn piggies vier cadeaus had gekocht voor mijn huisgenoten (en een groot cadeau voor mijzelf natuurlijk), leek het feest wel gesponsord door Lomography. We genoten eerst van een ‘roast diner’ met veel gebraden vlees gekookt door Richard-Willis en mijzelf. We hebben wel een beetje vals gespeeld door rundvlees te gebruiken maar de cranberrysaus, worstenbroodjes en kerstcrackers maakten veel goed. Kerstliedjes galmden door het huis en met hoedjes op nipten we van onze glühwein.

Credits: kneehigh85

Maar het belangrijkste moment was natuurlijk het openmaken van de lomo-cadeautjes! Het werd immers de hoogste tijd om onze nieuwe camera’s uit te testen: de Diana Mini, Fisheye No. 2 en twee La Sardina Pattern Editions. Het was erg gezellig en ik had een geweldige pre-kerst dit jaar. Nu kijk ik extra uit naar mijn tweede kerstfeest. De datum van het tweede kerstdiner is een stuk traditioneler – 25 december, net als bij iedereen.

Credits: kneehigh85

written by kneehigh85 on 2011-12-22 #lifestyle #dinner #tradition #celebration #feast #diner #november #early #christmas #friends #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #thuis #analogue-lifestyle #kerst #nld #analoog #vrienden #vroeg #home-away #feestmaaltijd #vieren #traditie #tradities
translated by marissa

More Interesting Articles