Trees

De vijftig luidste foto's ooit!

Deze vijftig foto’s schreeuwen vanaf je scherm en doorboren je gehoor. Van de schreeuw van een baby tot keiharde concerten… Zet je schrap, doe je muziek uit en vergeet niet je oordoppen in te doen. Die zal je nog nodig hebben tijdens het lezen van dit artikel.

Credits: lolfox, jillpossible, natalieerachel, t0m7, aprilrich427, ihaveagiantrobot, jorgesato, tsuwolf & allswelll

Schreeuwen, gillen, brullen!
Als een baby huilt, lacht hij binnen een paar seconden weer. Het zijn doordringende geluiden die de meest oprechte emoties bevatten.

We schreeuwen om stoom af te blazen. Vaak om emoties te uiten – positief en negatief. Er komt altijd een moment dat het er gewoon even uit moet. We zoeken een plek op om zo hard mogelijk te kunnen schreeuwen. Een plaats waar niemand je raar aan kijkt of gehoorbeschadiging op zal lopen. Soms brullen we harmonieus met onze vijanden – een blik spreekt dan duizend boekdelen.

Het maakt niet uit wat het is, als het gericht is naar de lens, wordt het gegrepen door de camera. Dit geldt dus ook voor de momenten waarop je geluid maakt.

Credits: lolfox, annekoning, bulletofmine, maria_vlachou, icomewhenieatcaponata, sebastianerras, egos, susielomovitz, jorgesato & rav_bunneh

Grote mensen massa
Gepland of per ongeluk, wanneer er bijeenkomsten zijn ontstaat er veel geluid. Fluisterende woorden verdwijnen in het geluid van de massa. Degene die neerkijkt op de massa hoort een geluid dat lijkt op een zee die tegen de rotsen slaat. Het kan je kalmeren of juist een sterke emotie bij je oproepen, vaak hangt het af van de reden van de bijeenkomst. Wanneer je deel uitmaakt van de groep, voel je meteen de sfeer die het onderscheid maakt tussen een protest, optocht of feest. Maar wanneer je de foto’s bekijkt kan het lastig zijn de bijbehorende setting te raden.

Credits: maxwellmaxen, ilovemydiana, kylewis, ikarlee, superlighter, scootiepye, norap, spoeker & pushkar

Het vieren van licht
In deze drukke maatschappij gaat geluid meestal gepaard met licht. Of het nou van auto’s, knallend, zoemend vuurwerk en andere pyrotechnische voorwerpen die gebruikt worden tijdens feesten. De geluiden zorgen voor emoties. We maken onderscheid tussen de drukke straat die we vanuit de verte zien, de weg beschilderd door de lichten van het langsrazende verkeer en het geluid wat gedempt wordt door de afstand en de geluidsoverlast met felle verkeerslichten tijdens de ochtendspits. Vooral wanneer je er midden in zit!

Credits: kleeblatt, lolfox, zoe191, 007-0815-styler, socosoco, matthewstrong, tfrancis, unknownsoldier & tsjort

Koel de motoren
Vroem, vroem! Brommers, vliegtuigmotoren, oude motorboten, auto’s die zoemen en oude dempers of verstopte uitlaatpijpen hebben.

Het verbaasd ons hoe dichtbij de fotografen altijd kunnen komen! Heb jij ooit net als in een film op een auto gelegen en vliegtuigen net boven jou zien opstijgen of landen?

Credits: wil6ka, atreyuthechild, liquidpapercut, the_lauris, nikimales, emilios, sibu_sen & sebastianerras

Muziek in mijn oren
Nu maar hopen dat deze foto’s je geen gehoorbeschadiging opleveren. Dit wil niet zeggen dat de muziek die tijdens het maken van deze foto’s te horen was, slecht is. Het was gewoon erg hard! Wanneer luid, schetterend geluid samenkomt in een kleine ruimte bereik je een nog harder volume. Probeer dan maar eens een gesprek aan te gaan met iemand. Gegarandeerd een chaotische maar vaak ook leuke situatie!

Neem maar een stapje terug tijdens het bekijken van en luisteren naar alle foto’s!

written by soundfoodaround on 2011-12-21 #lifestyle #concert #scream #50 #crowds #noise #loud #netherlands #engines #nederland #dutch #holland #photo-selection #nld #schreeuw #audible #50-photos #of-all-time #lichten #luid #geluid #lawaai #vijftig #vijftig-foto-s #50-foto-s #hoorbaar #ooit #fotoselectie #motoren #groepen #menigten #verkeer

More Interesting Articles