Lomo Amigo Klaas van der Laan met de Diana F+

Onze eerste Nederlandse amigo uit het hoge Noorden – Groningen. Hij runt een skateboardpark, is fotograaf en is dol op de Diana F+. Please meet Klaas van der Laan. Check het verhaal én geniet van zijn prachtige beeldmateriaal.

Naam-  Klaas van der Laan
Stad -  Groningen
Land – Nederland

Klaas

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
Hoi, ik ben Klaas van der Laan; fotograaf, skateboarder, medewerker van skateboardpark het Colosseum, mede eigenaar van Broken skateboards maar vooral vriend van mijn vriendin en vader van mijn zoon. Als ik mijn geld zou verdienen met mijn vrije tijd, dan zou het geen vrije tijd meer zijn. Ik doe wat ik doe met veel plezier.

Ben je al lang een lomograaf (of is dit helemaal nieuw voor je)?
Ik kom natuurlijk uit het analoge tijdperk. Een jaar of 5 geleden maakte ik bijna al mijn skateboard foto’s met een Hasselblad. Deze was op den duur zo lek als een mandje. Het resultaat had soms wel wat weg van de foto’s die nu uit mijn Diana F+ komen rollen. Grappig dat ik nu mijn digitale foto’s ook vaak een beetje die lomo look meegeef.

Friends & skateboard

Hoe ziet een normale dag in het leven Klaas eruit?
Mijn wekker gaat om een uurtje of 6. Hij is 2 jaar en luistert (meestal) naar de naam Sam (zit helaas geen snooze knop op). Ik geef hem een fles melk en parkeer hem even voor de tv terwijl ik een bakkie koffie zet. Dan neem ik samen met Lienke (vriendin) en Sam (zoon) de tijd om te ontbijten. Voordat ik naar m’n werk fiets, ga ik vaak nog langs de skateshop (Stigmatic). Daar drink ik nog een kopje koffie en dan gooi ik het skateboardpark open. Daar geef ik skateboardles, bouw ik obstakels, sta ik achter de bar, houd ik de boel (voor zover mogelijk) netjes en zorg ik zo nu en dan voor inhoud op de site: www.colosseum.nl. Om 21:00 uur gooi ik de boel weer dicht en ga of naar huis of neem nog een biertje in de stad. Op zon- en maandagen ben ik het meest bezig met fotografie en mijn skateboardmerk Broken.

Sanne, P.O.V., Lienke en Sam

Je maakt geweldige snapshots! Hoe leg jij deze snapshots vast?
Ik benader het onderwerp eigenlijk precies zoals ik doe met mijn dslr. Door het eigenzinnige karakter van de Diana F+ komt het er altijd anders uit dan ik had gedacht. Dat is leuk.

Hoe vond je het om met de Diana F+ te fotograferen en wat vonden je vrienden van jouw analoge camera?
Ik vond het geweldig en blijf de camera net zoveel gebruiken als ik de afgelopen maanden heb gedaan. Van de mensen om me heen krijg ik verschillende reacties. Van heel erg enthousiast tot mensen die beginnen over de wel bekende apps. Ik heb het gevoel dat juist de jongere generatie, die is opgegroeid met digitale camera’s, er het meest voor open staan. Dan heb je nog de mensen die er overdreven artsy over gaan doen. Daar ben ik allergisch voor.

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/ Lomografische ervaring tijdens het fotograferen van deze serie?
Iemand die voor mijn camera wegsprong omdat ie dacht natgespoten te worden.

Knalberts ride

Als je moest kiezen, wat is dan jouw favoriete foto van de selectie en waarom?
Dat zou ik echt niet weten. Het is net als met muziek; soms spreekt het een me meer aan dan de ander. Heeft te maken met m’n gemoedstoestand denk ik.

Als je jouw foto selectie een soundtrack moest geven, wat zou dat dan zijn? (3 liedjes & artietsen graag)

  • Herb Albert and the Tijuana Brass- A taste of honey
  • Molly Hatchet- Flirting with disaster
  • Micheal Jacksons dirty Diana dan maar? ’t is toch een verdomd sexy cameraatje

Wat staat er nog meer op je agenda? Is er nog iets waar je graag naar uit kijkt wat je zou willen delen met ons?
Het staat nog niet echt op m’n agenda maar ik zou graag nog eens mijn skateboardfoto’s in boekvorm publiceren met daarin (naast een hoop mooie actie foto’s) een boel lomokiekjes die een duidelijk eerlijk beeld geven van de skateboardwereld zoals ik het beleef.

Skate shoes,

Liron
Wat is je advies voor toekomstige Diana F+ fotografen.
Veel licht geven!!

Check de site van Klaas www.klaasvanderlaan.com en een selectie van zijn favoriete Diana F+ foto’s:

Sailors, Sanne, Burnside, Lienke en Sam, Hotdog, Tanken, Berlin Girl, Airport, Baarden zijn hip, Beer buddies, Whopper, Knalbert in Berlin

written by mrmaart on 2011-12-12 #people #skateboard #amigo #amsterdam #diana #nederland #lomoamigo #groningen #klaas

More Interesting Articles