Trees

Nachtelijk verkeer en hoe je het vastlegt

Iedereen houdt van die nachtfoto’s met een straat vol rechte lichten — dit is het effect dat ontstaat door de koplampen van auto’s.

Credits: samwengchern

Deze techniek wordt al vele jaren gebruikt, sinds de uitvinding van langbelichte foto’s. Het is een perfecte manier om te leren hoe je camera ‘s nachts reageert. Je hebt een camera met bulbstand nodig en een 100 ISO-film (hoewel iedere soort film zou kunnen; ik heb alleen met deze geëxperimenteerd). Voor echt onbewogen foto’s is een statief ook handig.

Zoek voor het beste resultaat een locatie met een lichtbron. Voor auto’s is het het beste om op een punt hoger dan de straat te staan — een balkon, ergens bovenop, of op een brug. Op deze manier zullen de auto’s recht bewegen. Neem de tijd om een goede plek te vinden, en experimenteer met de belichtingen – een toevalstreffer zul je niet snel maken.

Probeer te fotograferen met ieder diafragma van je keuze, want de sluitertijd is het belangrijkst. De tijd moet minimaal een minuut zijn. Houd met een klok of een stopwatch bij hoeveel tijd er verstreken is. Het verdubbelen van de belichtingstijd van 1 naar 2 minuten is eigenlijk hetzelfde als het diafragma één stop openen (van f5.6 naar f4). Eigenlijk komt het neer op een hoop gokwerk.

written by pvalyk on 2011-12-12 #gear #tutorials #art #night #tutorial #exposure #traffic #long #bulb #tipster #netherlands #nederland #dutch #nederlands #nld

More Interesting Articles