Snelle tipster: dubbels maken

Meervoudige belichtingen maken is leuk! Het mengen van twee shots om een creatieve foto te krijgen is gemakkelijk als je de ‘MX’ optie op je camera hebt. Maar hoe zit dat met andere camera’s? Hier is een snelle tip om je daarbij te helpen.

Foto’s van Oliver Morris

Een meervoudige belichting betekent dat je twee of meedere foto’s op hetzelfde frame schiet, zodat het een collage oplevert. De meeste Lomography camera's hebben hiervoor een ingebouwde optie, maar wat als je die niet hebt?

Schiet het eerste frame. Spoel door zodat je klaar bent voor je volgende shot. Spoel dan ongeveer een frame terug. Dit is lastig, omdat je even door moet krijgen hoe vaak je precies je rewindknop moet draaien. Experimenteer er gewoon wat mee, en je zult het al gauw doorhebben. Maak je geen zorgen als je het niet goed voor elkaar krijgt, niemand is perfect. Schiet tot slot de tweede belichting.

written by pvalyk on 2011-12-14 #gear #tutorials #film #camera #exposure #tipster #multiple #double #netherlands #nederland #dutch #nederlands #nld
translated by keos-sophie

More Interesting Articles