Lomo Kikuyu - Ik kan weer zien rumble

1

Je ogen zijn onmisbaar bij het maken van foto’s en we vergeten soms hoe bijzonder het is dat we kunnen zien. Lomography staat hier graag even bij stil met het Lomo Kikuyu Project en de bijbehorende rumble.

Hoe zou het zijn om altijd in het donker geleefd te hebben en dan voor het eerst te kunnen zien? Het ontdekken van alle kleuren en bezienswaardigheden moet heel spannend, maar vooral overweldigend zijn. Dat is precies waar het Lomo Kikuyu project over gaat.

Om te vieren dat al meer dan 1.000 Kikuyu zijn geholpen en weer kunnen zien, hebben wij een bijzondere rumble bedacht. Stuur de foto’s in waarop te zien is wat jij zou laten zien aan iemand die voor het eerst kan kijken. Misschien is het wel de zee, een mooi landschap of gewoon een spiegel zodat diegene zichzelf voor het eerst kan zien. Wees creatief!

Details:

 • Film/Camera Type: Iedere willekeurige analoge camera en film mag gebruikt worden. Zolang ze 35mm of 120 type film gebruiken en niet digitaal bewerkt of gemanipuleerd zijn.
 • Limiet: 1 foto per persoon. Dus maak het bijzonder!
 • Minimale foto afmetingen: Ingezonden foto’s moeten minimaal 768px in de hoogte of breedte zijn. Grotere afmetingen zijn natuurlijk altijd welkom.
 • De metadata moet compleet zijn (camera, film, locatie & drie tags).

Prijzen:

De tien door ons uitgekozen winnaars ontvangen de volgende prijzen:

 • “Eye Sight”: Wij maken uit jouw naam een donatie van 30 euro over voor patiënten die een oogoperatie moeten ondergaan. Deze operatie zal ervoor zorgen dat ze weer kunnen zien!
 • Eén Lomo Kikuyu boek

Lees hier meer over het Kikuyu project.

written by cruzron on 2011-12-12 #news #charity #competition #rumble #eyes #advocacy #lomography #netherlands #kikuyu #nederland #dutch #holland #nld #kijken #ogen #eyesight #goed-doel #zien #zicht
translated by marissa

One Comment

 1. jwlb
  jwlb ·

  Oeps, per ongeluk meer dan 1 foto geüpload...

More Interesting Articles