Van brakke lens naar macro hemel

Je bent op pad met je camera en je neemt de meest epische foto’s. Dan ineens – precies op het moment dat je het niet verwacht – begeeft je ietwat goedkope lens het. Daar sta je dan, met je nutteloze lens. Of, is er toch nog iets van te maken?

Terwijl ik in Disneyland liep, had ik de pech dat mijn Nikon 36-72mm lens er mee op hield. Het voorste element waarmee ik focus, viel er spontaan af. De lens viel letterlijk uit mijn handen. Teleurstelling alom, maar ik ontdekte door dit ongeluk ook een enorm voordeel.

We zaten in een restaurant na de geweldige dag in het park en ik was aan het klooien met mijn camera. Nog een beetje geshockt van het hele gebeuren heb ik het prisma van mijn F2 af gehaald om te kijken wat ik nog met de gebroken lens kon doen. Na het heen en weer wiebelen van het voorste element van de lens zag ik iets waar ik enorm blij van werd. Hoe verder weg ik de lens bewoog, des te verder kon ik inzoomen met mijn lens! Hoeraa! Ik ben dan wel een (brakke) lens kwijt geraakt, maar ik heb er een goede macrolens bij! Hierna ben ik gaan experimenteren met deze lens. Zie hieronder het resultaat.

Na een tijdje ging ook dat vervelen en tijdens een camerashow in Pasadena heb ik mijn 36-72mm lens verkocht en een 55mm micro lens gekocht. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

De volgende keer dat jouw lens stuk gaat – no worries! Er is genoeg te doen met de onderdelen die er uit komen. Wees een echte lomograaf en wees inventief!

written by takeaphotoitlllastlonger on 2011-12-07 #gear #tutorials #camera #lens #bokeh #smooth #tipster #macro-lens #nl #broken-lens #netherlands #disneyland #nederland #dutch #holland #nederlands #camera-modification #nld #hollands #vertaling #nikon-36-72mm #stuk #gebroken

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles