Video tipster - sprocket gaatjes scannen

1

Heb je al eens 35m film gescand waarbij de film volledig belicht was (dus inclusief de ruimte tussen de sprocket gaatjes)? Dan weet je als geen ander dat dit een flink monnikenwerkje kan zijn. Met deze videotipster geef ik je een aantal handige tips waardoor het sprocket gaatjes fun gehalte gemakkelijker bereikt kan worden.

Credits: simonh82

Onderstaande instructiefilm is tot stand gekomen doordat ik zelf al een tijd aan het klooien was met het makkelijk scannen van sprocket gaatjes. Pas op, want als je even niet op let kan het gebeuren dat de levels van je foto’s vreemd uitvallen en de hele foto als je hem scant nogal wazig en blauw over komt. Na wat research, fouten en flink experimenteren, heb ik dé juiste manier gevonden. En die wil ik graag met jullie delen.

Voordat je op play drukt het volgende: bestel een Lomography DigitaLIZA 35mm scanmasker aan. Deze heb je naast een negatieven scanner nodig. Het kán zonder, maar het scheelt enorm veel geklooi en de DigitalIZA is niet duur. Daarnaast kan het zo zijn dat jouw scan software er anders uitziet dan die van mij (ik gebruik de Epson scansoftware met mijn Epson V500). Anyway, het principe blijft hetzelfde.

Last, but not least, sorry van de geluidskwaliteit. Ik had een biertje teveel op en mijn laptop is een aftands apparaat met ingebouwde microfoon. Misschien moet je het geluid iets harder zetten om alles goed te horen.

En hier zijn de foto’s die ik gescand heb!

Credits: simonh82

Het DigitaLIZA 35mm scanmasker is bij uitstek geschikt om je 35mm negatieven te scannen. Inclusief de films die ook tussen de sprocket gaatjes belicht zijn! Wees je eigen baas als het om 35mm negatieven gaat en claim de controle over je foto’s.

written by simonh82 on 2011-12-06 #videos #gear #tutorials #video #35mm #sprocket-holes #tutorial #sprockets #scanning #tipster #nl #netherlands #sprocket #nederland #dutch #nederlands #epson #v500 #nld #hollands #filmpje
translated by pretletterp

One Comment

  1. lot
    lot ·

    Super uitkomst voor mij!

More Interesting Articles