Heftige hemelfoto's dankzij zwart, wit en rood

In sommige gevallen wil je net even iets meer contrast in de lucht. Daar is gelukkig een vrij simpele oplossing voor! Met een rood filter over je lens en een rolletje zwart wit film kom je een heel eind. Heftige hemeltaferelen komen je met deze tipster tegemoet!

Het contrast tussen de blauwe lucht en de witte wolken vind ik één van de mooiste dingen buiten. Wil je dit mooi vast leggen, dan gaat dat prima met kleurenfilm. Dit pikt de contrasten prima op. Maar met een zwart-wit film wil dat prachtige contrast wel eens veranderen in grijs op grijs. Ik vind dat jammer en niet heel erg mooi, omdat de realistische contrasten juist zo prachtig zijn. Tot op het moment dat ik een rood filter voor mijn lens plaatste. De lucht werd donkerder en de wolken witter – een prachtig helder contrast. Een dramatische lucht met minimale materialen.

Credits: tyler_durden

written by tyler_durden on 2011-12-06 #gear #tutorials #art #filters #filter #tipster #rood #nl #netherlands #dutch #quickie-tipster #wolken #nederlands #select-type-of-tipster #select-what-this-tipster-is-about #nld #lucht #vertaling #black-white-dramatic-sky-red-filters-holga-bc
translated by pretletterp

More Interesting Articles