Foamlabbers als Lomo Amigos - #5 Jerry

7 jonge fotografiefanaten samen in een creatief team – Foam Lab. Eerst hadden we Rosa, daarna volgden Erik, Eelke en Liset. Nummer 5 in de serie is Jerry Celie!

Jerry Celie

Naam – Jerry Celie
Stad – Amsterdam
Land – Nederland

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
Hoi mijn naam is Jerry, ik ben 22 jaar en de jongste van de Foam Lab groep. Ik houd heel veel van broodjes kroket eten en racefietsen door Amsterdam. Ik verdien ironisch genoeg mijn brood met het smeren van brood voor oude mensen in het verzorgingshuis. Ik heb daar momenteel een bijbaantje als voedingsassistent. Wat overigens cooler is dan het klinkt. Daarnaast kijk ik in mʼn vrije tijd graag films, met een voorkeur voor Franse cinema.

Ben je al lang een lomograaf (of is dit helemaal nieuw voor je)?
Ik had de Diana Mini een tijdje terug voor mʼn verjaardag gehad dus Lomography was niet helemaal nieuw voor me. Toch is elke Lomography camera anders en levert ook verschillende resultaten op. Iedere keer dat ik een nieuwe Lomography camera uitprobeerde, wachtte ik altijd met smart tot het rolletje ontwikkeld was.

Hoe ziet een normale dag in het leven van Jerry eruit?
Ik heb niet echt normale dagen en ook geen agenda, dus elke dag als ik opsta is het weer een verrassing. Ik zit minstens twee dagen per week op de zolder van Foam met de andere Labbers te werken aan ons evenementen en projecten. Ik ben net klaar met mijn studie communicatiewetenschap en wil misschien nog een opleiding grafische vormgeving doen.

Je maakt geweldige snapshots! Hoe doe je dat en wil je dit geheim met ons delen?
Als ik dingen zie die ik opmerkelijk of grappig vind, pak ik meteen mijn camera uit mʼn tas. Ik zag laatst een leverworst die als deurstopper werd gebruikt. Ik heb nog steeds spijt dat ik daar geen foto van heb gemaakt. Daarnaast maak ik wel eens gebruik van de dubbele belichting waarbij ik een foto maak van iets met weinig details en daaroverheen een beeld schiet met veel details.

Hoe vond je het om met Lomography cameraʼs te fotograferen en wat vonden je vrienden van je analoge cameraʼs en fotoʼs?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik vanaf het begin een beetje sceptisch was maar dat veranderde compleet nadat ik mʼn eerste rolletje terugkreeg. De fotoʼs waren super kleurrijk en hadden een mooie analoge ʻfeelʼ. Mijn vrienden waren het meest enthousiast over de Spinner, wat denk ik vooral komt door zijn uitstraling.

Parijs

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/lomografische ervaring tijdens het fotograferen van deze serie?
Dat zijn de fotoʼs die ik gemaakt heb in Parijs toen ik mʼn vriendin ging opzoeken die daar twee maanden woonde. Parijs is zoʼn stad waar alles zo mooi is dat je overal een foto van wil maken. Dat heb ik dus ook gedaan.

Als je moest kiezen, wat is dan je favoriete foto van de selectie en waarom?
Dat is de foto die ik gemaakt heb van vier andere Foam Labbers hangend uit het raam. De foto heeft iets heel ʻpuursʻ omdat ik de foto volgens mij net nam op het moment voordat zij hem verwachtten.

Als je foto selectie een soundtrack moest krijgen, wat zou dat dan zijn? (3 liedjes & artiesten graag)

  • Bibio – The Ephemeral Bluebell
  • Bonobo – Recurring
  • Spinvis – Dagen Van Gras, Dagen Van Stro

Wat staat er nog meer op je agenda voor de komende maanden? Is er nog iets waar je graag naar uit kijkt wat je met ons zou willen delen?
Natuurlijk sluiten we dit Foam Lab jaar knallend af met een antwoord op de vraag Whatʼs Next? in de vorm van een tentoonstelling in Foam. Daarna heb ik nog niet echt plannen. Ik neem beslissingen vaak op het laatste moment als ze op dat moment goed voelen – net als het insturen van mʼn sollicitatiebrief voor Foam Lab. Geen moment spijt van gehad.

Wat is je advies voor toekomstige Lomografen?
Zorg dat je altijd genoeg film op zak hebt, want je weet nooit in wat voor situatie je nu weer terecht zal komen.

Check Jerry’s foto serie hier:

written by mrmaart on 2011-12-10 #people #foam #amigo #supersampler #amsterdam #netherlands #fisheye #lc-a #nederland #dutch #holland #lomoamigo #photography-museum-amsterdam #foamlab #nld

More Interesting Articles