Foamlabbers als Lomo Amigos - #4 Liset

7 jonge fotografiefanaten samen in een creatief team – Foam Lab. Rosa, Erik en Eelke kennen jullie inmiddels. Hier is de vierde in de serie – Liset van der Laan!

Liset van der Laan

Naam – Liset van der Laan
Stad – Amsterdam
Land – Nederland

Wanneer ik later groot ben word ik ballerina. Dierenarts. Tekenaar. Stewardess. Modeontwerpster. Kapster. Mijn kinderlijke brein wist niet van ophouden, maar dat ik een jaar lang in het fotografie museum als Foam Lab lid zou werken, had ik niet durven dromen. Een onvergetelijke ervaring.

Ik ben Liset, 23 jaar en geboren en getogen in Amsterdam. In mijn vrije uurtjes zit ik op de bank bij m’n vriend Twin Peaks te kijken, ga ik naar de film of doe ik dansjes met vriendinnen. Ik schrijf hierover op mijn blog.

Mijn huisje in Amsterdam, die ik deel met 4 huisgenoten.

Na mijn studie Interactieve Media ging ik drie maanden naar Londen. In december zou ik weer naar huis gaan, dus ik was al een beetje aan kijken wat ik thuis kon gaan doen als afgestudeerde. Ik zocht online naar leuke bedrijven om te kijken of ze misschien vacatures open hadden staan. Zodoende ben ik bij Foam Lab gekomen. Omdat ik als fotografie liefhebber graag naar Foam ging, en nog steeds ga. Met mijn Canon EOS 500d legde ik Londen vast, maar voor mijn 23e verjaardag, toen ik net weer in Amsterdam was, kreeg ik een Diana F+ van mijn vriendinnen. Het begin van mijn analoge tijdperk.

Het gevoel van vroeger kwam weer helemaal terug. Thuis in spanning afwachten op je rolletje. Het ophalen. Zullen ze wel gelukt zijn? Zijn ze al klaar? En wat een euforie als je de foto’s eindelijk in handen hebt. Mijn vriendinnen vertrouwden het trouwens voor geen meter. Alle foto’s die ik maakte moesten opnieuw met een digitale camera. Want: “Misschien is de foto mislukt!”.

Na een weekje surfen hadden ze meer vertrouwen in de analoge camera. Vooral de double-exposure plaatjes van de LC-A vielen in smaak. Tijdens Lowlands mocht ik mijn digitale camera dan ook thuis laten.

Tijdens mijn tijd als Lomo-amigo heb ik de mogelijkheid gehad om allemaal verschillende Lomography camera’s uit te proberen. De Fisheye, LC-A+, Sprocket Rocket, Spinner, Colorsplash, Supersampler en mijn eigen Diana-F+. Mijn favoriet is toch de LC-A+, een superfijne camera met prachtig resultaat. Het liefst maak ik foto’s van de mensen om mij heen. De overige Foam Labbers, vriendinnen, mijn vriend, ouders – ze ontkomen er allemaal niet aan. Mensen op de foto zetten met een analoge camera is heel anders dan digitaal. Je maakt namelijk maar een foto, dat is het. Je kan niet terug kijken of hij mooi is geworden.

Foam Lab dagen
Spontaan foto’s maken levert toch de leukste plaatjes op. Daarom is het belangrijk je camera altijd binnen handbereik te hebben. Met de LC-A+ is dat heel makkelijk, want hij is zo heerlijk klein.

Afgelopen jaar was hectisch. Met een klein groepje hebben we met Foam Lab projecten neer gezet waar we keihard voor hebben gewerkt. Nu is het bijna klaar. Ik kan bijna niet geloven dat er alweer 10 maanden voorbij zijn gegaan. Het is ook een beetje beangstigend, want wat nu? Ik weet het niet, maar ik zal het in ieder geval blijven vastleggen, en erover schrijven op mijn blog.

Nog 3 fijne deuntjes die ik graag met jullie wil delen :)

written by mrmaart on 2011-12-01 #people #foam #amigo #supersampler #amsterdam #netherlands #fisheye #lc-a #nederland #dutch #holland #lomoamigo #photography-museum-amsterdam #foamlab #nld

Kickstarter

Bringing an iconic aesthetic to square format instant photography, the Diana Instant Square fills frames with strong, saturated colors and rich, moody vignetting. Built to let your inspiration run wild, our latest innovation features a Multiple Exposure Mode, a Bulb Mode for long exposures, a hot shoe adapter and so much more! It’s even compatible with all of the lenses created for the Diana F+ so that you can shake up your perspective anytime, anywhere. No two shots will ever be the same. Back us on Kickstarter now!

More Interesting Articles