Stop-motion videoclip: Hudson – Against the Grain

Voor één van de liedjes van opkomende indie-folk muzikant Hudson is een stop-motion video gemaakt. Bekijk hier de videoclip en klik vooral even de video die laat zien hoe briljant de muziek video gemaakt is aan.

Hudson is een opkomend indie-folk project van de Australische zanger Travis Aulsebrook. Voor de clip van zijn nummer ‘Against The Grain’ heeft hij voor het maken van een eenvoudige, stop-motion animatie met kleurpotloden samengewerkt met filmmaker en animator Jonathan Chong. Het klinkt misschien niet heel spectaculair maar bekijk vooral het resultaat!

In totaal zijn er voor deze videoclip 920 potloden gebruikt en de video bestaat uit 5.125 verschillende foto’s! Je kunt hier ook het filmpje bekijken die laat zien hoe Jonathon Chong de muziek video maakt. In deze video zie je hoeveel bloed, zweet en tranen ieder klein stukje van de clip heeft gekost. Bekijk de volgende video om te zien hoe ze op het idee kwamen en hoe ze iedere foto hebben gemaakt:

“Against The Grain“ staat op Hudson’s “Open Up Slowly” EP die 10 januari dit jaar uitkwam. Aulsebrook zegt zelf beïnvloed te zijn door onder andere Tunng en Iron & Wine. Ik hoop dat je net zoveel als ik geniet van zijn muziek en de videoclip. Gezien dit Hudson’s debuut EP en eerste muziekvideo is, kijk ik in ieder geval enorm uit naar de mooie muziek en creatieve clips die vast nog zullen volgen.

written by cornborn on 2011-12-09 #videos #music #lifestyle #folk #video #animation #indie #netherlands #nederland #dutch #holland #hudson #clip #stop-motion #muziek #nld #videoclip #animatie #colored-pencils #muziekvideo #jonathan-chong #kleurpotloden #muziek-video
translated by marissa

More Interesting Articles