Zelf films ontwikkelen

Eindelijk heb ik zelf eens de gok gewaagd om films te ontwikkelen. Ik wilde zelf proberen om mijn films makkelijk te cross-processen. Het is relatief simpel en na het lezen van dit artikel weet jij straks ook hoe het moet!

Met wat geklungel in het donker en een flinke dosis improvisatievermogen is het me gelukt om zelf mijn films te ontwikkelen!

Wat je nodig hebt:
・Nawina kleuren kit N
・thermometer voor vloeistoffen
・knijpers
・spons
・roerstokje
・LPL ontwikkeltankje, spoel

Stap 1
Bereid de ontwikkelvloeistof en het fixeer middel voor. Giet ze in een bakje.

Stap 2
Zorg dat je voor deze stap in een donkere kamer bent! Pak het rolletje dat je wilt ontwikkelen en doe het in de ontwikkeltank.

Stap 3
Zorg er voor dat de ontwikkelvloeistof altijd op 32℃ is. Giet de vloeistof in de tank en gebruik het roerstokje om te zorgen dat de vloeistof overal terecht komt. Af en toe kun je even op de bodem tikken om alle luchtbelletjes uit de vloeistof te krijgen. Blijf ongeveer 5 minuten roeren. Hierna kun je de vloeistof weer uit de tank gieten.

Stap 4
Doe het fixeermiddel in de tank. Doe ongeveer hetzelfde als in stap 3, maar roer nu 6 minuten. Hierna kun je de fixeer ook weer terug gieten.

Stap 5
Nu kun je de filmrol weer uit de tank verwijderen. Doe voorzichtig en laat water over de rol heen stromen. Hierna veeg je voorzichtig met de spons de negatieven af. Gebruik de knijpers om de negatieven op te hangen tot ze droog zijn.

Hieronder de foto’s die ik zelf op deze manier ontwikkeld heb:

written by img on 2011-12-06 #gear #tutorials #diy #tipster #nl #netherlands #nederland #holland #self-development #nederlands #nld #ontwikkelen #vertaling #zelf-doen #zelf-ontwikkelen
translated by pretletterp

More Interesting Articles