The Making of: Meet Me at the Rabbit Hole

In deze tipster leer je hoe je zelf een leuke lomo-collage kunt maken. Probeer het zelf! Het is makkelijk en leuk om te doen!

Dit heb je nodig:

  • Een beetje creativiteit
  • Een paar afdrukken van jouw foto’s
  • Een schaar
  • Lijm
  • Een stuk karton (of iets anders dat je als achtergrond wilt gebruiken)

Stap 1: Kies een paar foto’s

Kies de foto’s die je voor jouw collage wilt gebruiken. Misschien heb je een bepaald concept in gedachten, zoals een kleurenconcept of een liedje dat jou inspireert. Je kunt natuurlijk ook gewoon foto’s kiezen die jezelf het leukste vindt en die goed bij elkaar passen. Kies zoveel foto’s als je wilt. Wees creatief!

Hier kun je de foto’s zien die ik voor mijn collage heb gebruikt:

Stap 2: Bereid je foto’s voor

Misschien heb je de foto’s in een andere afmeting nodig dan het origineel. In dit geval kun je de betreffende foto’s op je computer (bijvoorbeeld in photoshop of paint) openen, knippen en de grootte aanpassen. Ik wilde de appel gebruiken maar voor mijn collage moest hij veel kleiner zijn dan op de originele foto. Daarom heb ik hem in mijn bewerkingsprogramma verkleind en een paar keer uitgeprint.

Stap 3: Knippen en plakken

Knip de objecten uit die je wilt gebruiken en plaats de verschillende stukken en foto’s op de achtergrond. Schuif en verplaats de verschillende onderdelen totdat je tevreden bent met het resultaat. Nu kun je de onderdelen met behulp van lijm op de achtergrond plakken. Ik heb gewoon een stuk karton als achtergrond gebruikt, maar je kunt uiteraard ook ander materiaal gebruiken.

‘Meet Me at the Rabbit Hole’:

Nu ben jij aan de beurt! :)

written by ohpleasedontgo on 2011-12-08 #gear #tutorials #art #tipster #collage #handcraft #rabbithole #ohpleasedontgo #clever-collage-rumble #clever-collages-tipster #hand-gemaakt
translated by ohpleasedontgo

More Interesting Articles