Trees

De ronde foto's van Kodak

1

Vandaag de dag kan iedereen een foto maken met een druk op een knop. Maar het was niet altijd zo simpel. Kodak was en is een pionier op het gebied van ontwikkelingen toegankelijk maken. Karakteristieke afgeronde beelden brengen ons terug naar het begin van de fotografie.

De uitvinding van de fotografie dateert uit 1839, maar de eerste vijftig jaar was foto’s maken ingewikkeld en duur. In 1888 veranderde dit allemaal met het uitbrengen van een camera die het begin was van een revolutie in fotografie. Eigenlijk begon populaire fotografie 120 jaar geleden met de introductie van de Kodak.

De Kodak camera was de uitvinding van de Amerikaan George Eastman (1854-1932). Het was een eenvoudige houten kist bekleed met leer. Een ​​foto maken met de Kodak was heel makkelijk en vereiste slechts drie simpele handelingen: het draaien van de sleutel (om de film door te draaien), trekken aan het koordje (voor de sluiter) en op de knop drukken (om de foto te nemen). Er was niet eens een zoeker (men richtte gewoon de camera op het onderwerp van de foto). De Kodak produceerde ronde snapshots met een diameter van 2,5 inch (ca. 6,4 cm).

De Kodak werd geladen verkocht, met genoeg film voor honderd foto’s. Aan het einde van de film werd de hele camera weer naar de fabriek teruggestuurd waar de film werd ontwikkeld en afgedrukt. De camera werd vervolgens weer naar haar eigenaar gestuurd, geladen met nieuwe film en met de afdrukken van de vorige rol. Dit systeem van Eastman Kodak gebruikte een even heldere als simpele slogan: ‘You press the button, we do the rest.’ (‘Jij drukt op de knop, wij doen de rest.’)

Bron: The National Media Museum

written by jesushp on 2011-12-09 #news #kodak #netherlands #dutch #holland #analogico #blanco-y-negro #nld #analoog #monochroom #geschiedenis #zwart-wit #zwart-wit #inicios #siglo-xix #negentiende-eeuw

One Comment

  1. jesushp
    jesushp ·

    Thanks for the translation... :-)

More Interesting Articles