Trees

Maak lichtlekken met koffie!

Om lichtlekken te maken hoef je je camera niet meer open te maken; gebruik gewoon een koffiebad voor je film! Ik heb deze techniek met verschillende rolletjes getest. Eerst heb met twee soorten kleurfilmpjes en tot slot met een zwart/wit rolletje omdat ik daar benieuwd naar was.

Eerst heb ik koffie gezet. Daarna heb ik de film zo’n 15 tot 20 minuten in een kop met hete koffie gelegd. Vervolgens heb ik hem uit de koffie gehaald en afgespoeld met koud water. Het filmpje heb ik uit het busje gehaald en een paar uur bij de verwarming in een donkere kamer laten drogen.

Voor mijn eerste poging gebruikte ik"kleurennegatief":http://shop.lomography.com/films/colour-negative-film gebruikt. De tweede sessie heb ik uitgevoerd met een diafilm.

Hier is het album van de kleurenfilm, en hier het album waarbij ik een diafilm heb gebruikt.

Op beide films zorgt de koffie voor mooi gekleurde bellen. Hierdoor werd ik nieuwsgierig naar het resultaat met een zwart/wit film.

In plaats van gekleurde bellen maakte de koffie “lichtlekken” op de film, zonder dat ik de camera had opengemaakt!

Je kan de hele fotoserie hier vinden.

written by t82 on 2011-12-16 #gear #tutorials #film #experiment #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #quickie-tipster #light-leaks #select-type-of-tipster #select-what-this-tipster-is-about #koffie #labrat #nld #lichtlekken #koffie-op-film

More Interesting Articles