Warme chocolademelk... uit Spanje

Chocolade, chocolade, chocolade! Dit overheerlijke dessert kan op talloze manieren bereid worden. Maar laten we nu – in de kerstperiode – ons focussen op één van onze favoriete manieren om het te nuttigen. Namelijk warme chocomelk. Een paar mooie foto’s van dit heerlijke seizoensdrankje.

Wanneer mensen over Spanje praten, denken ze in het algemeen aan de stranden, zonnige vakanties, feestelijke uitgaansleven en gekruide maaltijden. Maar je zou het niet onmiddellijk linken aan chocolade.

Toen Amerika in 1492 ontdekt werd, was men in Europa bezig met een nieuw product – chocolade. Mensen begonnen het te verkopen, het werd op rare manieren gegeten en zelfs gedronken – warme chocolademelk.

In de wintermaanden blijven veel mensen thuis. Gezellig onder de warme dekens. Maar hier in Spanje houden we er nog steeds van om uit te gaan zolang we onze ‘chocolate a la taza’ kunnen drinken, bijna in elke snackbar of restaurant. Ik heb foto’s genomen van warme chocolademelk in verschillende locaties hier in Spanje. Onder andere in Guarda (Galicia, Spanje) – een kunstcafé dat zich in een oud wolwinkeltje. Een hele toffe plek om om rond te hangen, met muziek, leuke decoraties en verschillende tentoonstellingen.

Wil je liever thuis genieten van dit heerlijke drankje? Ga dan eerst naar de supermarkt en haal je nodige ingrediënten.

Dit is mijn eigen recept voor warme chocolademelk:
• 2 chocolade pillen (deze maken de warme chocomelk extra speciaal)
• 200ml melk
• 50ml room
Kook eerst de melk, voeg dan de room toe en tenslotte de chocolade. Blijf roeren tot het begint te koken en laat het dan rusten. Tadaa – fantastische warme chocolademelk! Fijne feestdagen!

written by jaalvarez on 2011-12-05 #places #cold #location #jaalvarez #espana #frio #chocolate-a-la-taza #spanje #reistips #warme-chocolademelk
translated by liese

More Interesting Articles