Met je hoofd in de wolken, eh, dubbels

Dubbele belichtingen met wolken als achtergrond zijn mijn meest kenmerkende shots, simpelweg omdat ik ervan hou wolken te fotograferen en door de stad te wandelen. Ik hou van het contrast van wolkenformaties tegen de blauwe hemel. Dankzij analoge fotografie en lomocamera’s heb ik nu een manier om dit wonder der natuur te vereeuwigen samen met de gewone dingen die ik op straat tegenkom.

De grote vraag is: wat zet je als eerste op de foto? De wolken of datgene wat je als voorgrond wilt? Meestal maak ik eerst een foto van de wolken, omdat, zoals ik al eerder zei, dat het is eerste is dat mijn aandacht trekt… de wolken. Daarna, terwijl ik verder struin, vind ik een geschikt onderwerp. Iets willekeurigs.

Voor deze afbeelding heb ik eerst de wolken gefotografeerd, gevolgd door de tweede belichting terwijl ik door een gang liep.

De schoonheid van de wolken en de hemel als achtergrond is hun gewone, maar interessante formatie (daar ga ik weer). Zowel de wolken als de hemel hebben zulke contrasterende kleuren dat de elementen op de voorgrond eruit springen, maar ook overgaan in de achtergrond. Trouwens, Kodak Ekta- en Elitechrome zijn heel geschikt voor het vastleggen van mooie diepblauwe kleuren. Nog een paar foto’s om te laten zien wat ik bedoel…

Credits: stitch

Voor iedereen die houdt van de techniek van dubbele belichtingen, de “in de wolken”-methode is echt iets voor jou. Gewoon je ogen open houden voor hemelse wolkenwonders.

written by stitch on 2011-12-06 #gear #tutorials #film #clouds #camera #mx #tipster #doubles #double-exposure #netherlands #background #nederland #dutch #holland #wolken #lomos #dx #nld #dubbele-belichting #dubbels #meervoudige-belichting #achtergrond #dubbel-exposure
translated by pinkpix

More Interesting Articles