LomoKino presenteert: voor het LomoKino films werden...

LomoKinofanaat! Zag je het eindresultaat van de film die je op de filmpagina van onze website plaatste al voor je voordat je hem maakte? Werk je als een echte regisseur? Geef je de acteur uit je film de hele tijd instructies of wacht je tot er iets ontstaat?

Voor de perfectionist

I Don’t Like Anybody Else – LomoKino muziekvideo

Movie by phoria

Bij deze LomoKino muziekvideo kunnen we ons helemaal voorstellen hoe de maker het resultaat vooraf al voor zich zag.

Er zijn veel hulpmiddelen voor een regisseur die een zorgvuldig, uitgedacht idee heeft over hoe het eindproduct eruit moet zien voordat hij/zij überhaupt is begonnen met filmen.

Een storyboard is een erg populair voorbeeld. Het is een visueel hulpmiddel met bijvoorbeeld stokpoppetjes die de camerastandpunten, afstand tussen de camera en de acteurs (bijvoorbeeld een close-up of juist een heel wijds beeld) en de posities van de acteurs aangeeft. Het kan dus met stokpoppetjes maar soms zijn de storyboards een zorgvuldig uitgewerkt kunstwerk.

Lees vooral het artikel: Getting Started On Your First LomoKino Movie voor tips over het voorbereiden van een LomoKino film.

Hebben jullie nog storyboards, aantekeningen of tekeningetjes die ontstonden ter voorbereiding van jullie LomoKino films?

En voor degene die met veel kritiek te maken krijgen…

Het ongedroomde

Movie by elede

De titel vertelt hier alles eigenlijk al. In het woordenboek vind je bij ‘ongedroomd’: “Verder dan wat zou kunnen worden gedacht; onvoorstelbaar”. Dit verwijst misschien ook wel naar de verrassingen die de regisseur te zien krijgt wanneer hij de film laat ontwikkelen.

Misschien is het wel een foto of kaart die bij je spiegel hangt en die je elke dag ziet als je je tanden staat te poetsen.. Iets simpels waarvan je het niet zou verwachten en wat je amper nog opvalt maar wat wel voor inspiratie kan zorgen… Of misschien lopen oorzaak en gevolg in elkaar over en wordt je eigen LomoKinofilm een bron van inspiratie!

Wat laat indrukken bij jou achter? Waar haal jij nieuwe, creatieve ideeën vandaan? Is het misschien een LomoKinofilm die je hier eerder hebt gezien?

written by soundfoodaround on 2011-12-07 #lifestyle #music-video #dream #netherlands #nederland #dutch #holland #muziek #nld #storyboard #vertaling #visualization #lomokino-article-of-the-day #lomokino-presents #perfectionist #lomokino-dagverhaal #lomokino-presenteert #muziekvideo #droom #planbord #perfectionistisch #visualisatie
translated by marissa

More Interesting Articles