De blauwe Sprocket Rocket rockt

Een 35mm camera die ook over de sprocket gaatjes heen schiet; nu ook in het blauw!

Toen Lomography de Sprocket Rocket uitbracht dacht ik meteen “deze moet ik hebben!” Het eerste wat ik geweldig vind aan deze camera is het feit dat hij panoramafoto’s maakt met een supergroothoeklens. De mogelijkheid tot meervoudige belichtingen, ingebouwd in praktisch alle Lomography camera’s, is altijd briljant. Deze camera heeft twee focus standen, van 0.6 – 1 meter en van 1 meter tot oneindig. Onder de lens kan je ook nog kiezen tussen twee diafragmastanden, bewolkt (f10.8) en zonnig (f16). Nice.

Ik hou van de sluiter. Het doet me denken aan mijn Diana, aangezien deze bij de Sprocket Rocket net als als bij haar op de lens is geplaatst. Met twee sluitertijden, B (bulb) voor lange belichtingen en N (normaal: 1/100 seconde) voor zonnige foto’s, is de Sprocket Rocket weer een geniaal product van Lomography.

Okee, ik heb de zwarte en de SuperPOP Blue Sprocket Rocket. De zwarte was gewoon voor de lol. De blauwe is voor het genot. Deze camera in het blauw uitbrengen is één van de beste dingen die Lomography tot nu toe heeft gedaan. Het is de perfecte camera om foto’s mee te maken op feestjes, tijdens het stappen, op plekken met veel mensen en in alle andere omstandigheden. En zoals de naam al zegt, blauw rockt. De perfecte kleur voor hipsters.

Deze camera gaat trouwens supergoed samen met de DigitaLIZA 35mm als je je sprockets goed gescand wil krijgen. Het enige wat je dan nog verder nodig hebt is een flatbed scanner.
Verder, als je je rolletje wegbrengt naar een uurservice, vergeet hen dan niet te vertellen dat je film hebt geschoten met een Sprocket Rocket. Een paar dagen terug had ik een rolletje zwartwitfilm laten ontwikkelen (gemaakt met mijn Sprocket Rocket) bij een snelservice en de sprockets waren helemaal vaag. Ik weet nog steeds niet wat er daar is misgegaan.

De Sprocket Rocket is hier om analoge fotografie een opwindend nieuw tijdperk in te loodsen! Het is de eerste groothoek camera ter wereld die volledig gericht is op sprocket gaatjes! Je kan je foto’s ook supermakkelijk remixen met de unieke dubbele draaiknoppen. Eindeloos wisselen tussen frames, multiple exposures waren nog nooit zo makkelijk! Simpelweg laden met elke 35mm film en je bent klaar om 18 verbluffende panorama foto’s te maken, met sprocket gaatjes! Nu, naast zwart en wit, ook verkrijgbaar in vier vette knalkleuren: blauw, groen, geel en oranje!

written by pvalyk on 2011-12-05 #gear #blue #review #panoramic #rocket #lomography #netherlands #sprocket #nederland #dutch #holland #blauw #user-review #requested #sprocket-rocket #nld #recensie #superpop #sprocket-gaatjes #sprocket-gat
translated by pinkpix

More Interesting Articles