Mijn ervaring met Lomo Tungsten-film

Er is maar één woord waarmee je deze film kan beschrijven: “verrassend”. De onverwachte kleuren verbazen me elke keer weer. Het paars en rood maken elke foto nog knallender en artistieker.

Dit is de eerste keer dat ik deze nieuwste film gebruik. Toen ik de verpakking van de Lomography X Tungsten voor het eerst zag, dacht ik “Oh my god, het is maar ISO 64!”
Ik was bang dat ik het verkeerd zou gebruiken, of dat er te weinig licht zou zijn en dat dat mijn hele foto zou verzieken. Uiteindelijk is het resultaat zo anders dan ik verwachtte. Die dag was ik bezig met een straatshoot en ik schoot zo twee rolletjes tungsten vol. Ik had de ISO al op 100 ingesteld, maar blijkbaar was het niet zo donker als ik dacht en het pakte geweldig uit, in mooie paars- en roodtinten.

Mijn derde rolletje tungsten film heb ik gebruikt in Bangkok, Thailand. Dit keer had ik de ISO ingesteld op 200. Dit werkte nog beter dan ik had kunnen denken! Nog steeds duidelijk paars en rood, maar de kleuren lijken meer contrast te hebben. Na dit rolletje weet ik zeker dat ik verliefd ben op deze film.

Sommige mensen vragen waarom ik dit soort foto’s leuk vind; redscale met geelachtige tinten, Fuji Provia film met blauw, AGFA CT met groen. Dit keer werd het zelf nog raarder, rood en paars, met andere woorden: tungsten (=wolfraam ).
Ik weet niet precies waarom, maar ik vind het gewoon te gek.

En een speciaal bedankje voor mijn lieve baas, die deze film voor ons ter beschikking stelde om uit te proberen!

written by gladys on 2011-12-05 #gear #review #tungsten #malaysia #purple #dia #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #iso-64 #diafilm #tungsten-film #user-review #requested #nld #gladys #photocrafts #recensie #paars #maleisie

More Interesting Articles