Verticaal gedraaide dubbels

Dit is een veelgebruikte tip voor meervoudige belichtingen. Makkelijk en gegarandeerd waanzinnige effecten. Toch wil ik er een klein detail aan toevoegen: wacht een paar seconden voordat je het tweede shot maakt, zodat die net iets anders is dan je eerste shot.

Credits: stitch

Schiet je eerste foto. Waar ben je naar op zoek? Het plaatje moet een hoge resolutie hebben, net als interessante patronen en schaduwen, en dan het liefst in het onderste gedeelte, want daar zal je tweede belichting eindigen. Draai dan je camera 180º rond. Maak de tweede foto. Het voelt misschien wat vreemd om de knop over te halen, maar dat went wel.

In de foto’s hierboven is de tweede belichting enkele seconden na de eerste foto genomen, zodat de onderste belichting niet een exact duplicaat is van de eerste. Als je een statisch landschap fotografeert terwijl je stilstaat, kun je ook zulke interessante effecten krijgen.

Credits: stitch

Uiteindelijk hangt het er vanaf hoe gelijk of juist hoe verschillend jij je dubbels wilt hebben; wacht simpelweg even met het maken van de tweede foto. Het is een kwestie van stijl, voorkeur en geluk. Veel plezier, en zeg dat de wereld plat is door middel van je verticale dubbels.

written by stitch on 2011-11-23 #gear #tutorials #camera #tipster #netherlands #nederland #dutch #nederlands #select-type-of-tipster #select-what-this-tipster-is-about #nld #double-exposure-vertical-flip-180-degrees
translated by keos-sophie

More Interesting Articles