Digitaliseer je LomoKino-film in 5 minuten (of zelfs minder)!

Serieus? In 5 minuten? Het is echt heel simpel en ik leg het je graag uit. Iedereen met een mobiele telefoon op zak kan dit doen.

Wat heb je nodig:

 • LomoKinoScope, geladen met een rolledje diafilm (ontwikkeld met E6)
 • Een digitale camera / smartphone met opnamefunctie
 • Een lichtbox of simpelweg je laptop
 • Wat kneedgum

Stappenplan:

1. Verwijder de rubberen ring van de LomoKinoScope Viewer.

2. Kneed de kneedum in een ring, zoals hieronder te zien:

3. Plak de kneedgum op de viewer.

4. “Plak” je telefoon of camera aan de viewer.

En ja, zo zou het eruit moeten zien.

5. Stel een wit scherm in als bureaubladachtergrond op je laptop, en zet je schermverlichting op z’n felst.

6. Richt de viewer op het licht, rol de film handmatig af en begin met opnemen.

This is so easy!

Klaar! Jeeej! En hier is het resultaat (het is een video gemaakt door het Lomography Hong Kong team, gefilmd voor de Lomography Gallery Store Hong Kong - Sheung Wan ) Cool hè!

Voordelen:

 • Het ziet er analoog uit
 • Goedkoop (je bespaart de kosten van scannen)
 • Bespaart tijd (je hoeft de jpg’s niet te knippen en kopiëren, en je hebt geen video-bewerkingstijd, etc)
 • Je neemt ook het ‘bladerende’ geluid op. (Ik weet niet zeker of dat ook een voordeel is, maar ik hou er gewoon zoveel van <3)

Nadelen:

 • De kwaliteit van de video is niet zo goed als met het bewerken van jpg’s (en daarnaast ook beïnvloed door de lichtbron, distortion, etc).
 • Geen sprocket gaatjes
 • Het werkt alleen met in E6 ontwikkelde diafilm (positief film!). Ik geloof dat er ook software is die negatieve film kunnen omzetten in positief. Als je weet hoe, laat het me weten.

Het is waar dat deze tipster niet perfect is, maar het is een gemakkelijke tip voor luie mensen (zoals ik), en een oplossing voor het digitaliseren van grote hoeveelheden film. Je bespaart tijd die je weer kan gebruiken voor meer LomoKino video-rolletjes, en klinkt dat niet geweldig? En het meest belangrijke: voor mensen die gelimiteerd zijn door de service die het lab waar ze heen gaan hen biedt.

Dus: als je deze tipser leuk en behulpzaam vond, klik dan alsjeblieft LIKE en deel hem met je vrienden! Hopelijk kunnen zo meer mensen de lol van LomoKino ervaren!

Analoog en film!? Ja, we gaan met een knal terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography film camera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check ook de microsite,, bekijk filmpjes en begin jouw carriere als analoge regisseur vandaag nog!

written by edwinchau on 2011-11-24 #gear #tutorials #video #movie #tipster #kino #netherlands #nederland #dutch #nederlands #nld #lomokino #digializing #digialize

More Interesting Articles