Dubbele film in je camera?

Ooit gedacht om je camera te laden met twee films? Waarschijnlijk niet. De vraag is of het uberhaupt wel kan. Maar toch heb ik een goed idee, wellicht interessant voor iedereen! Lees gauw verder.

In deze tipster à la rancliffhasenza zal ik je een methode laten zien waarmee je een kunstwerk kan maken door een tweede film in je camera te laden. Of eigenlijk: een klein stukje van een tweede film. Hoe? De stappen op een rij:

Credits: rancliffhasenza

1. Allereerst heb je twee filmrolletjes nodig. Ik koos voor twee kleurenfilms, en natuurlijk heb je ook een camera nodig.

2. Nu volgt er een héél belangrijk detail. DE FILM MOET BLANK ONTWIKKELD ZIJN! Er zijn twee manieren om zo’n film te krijgen. Je kunt je film per ongeluk laten ontwikkelen, zoals ik deed, of gewoon naar je locale fotowinkel gaan en het laten ontwikkelen zonder een stel niet bestaande foto’s terug te krijgen.

3. Je hebt nu een onontwikkelde en een ontwikkelde film. Neem de blank ontwikkelde film, en knip er een rechthoek van 4 bij 1.5cm uit.

4. Nu moet je dat kleine stukje film in je camera plakken. Hiervoor gebruikte ik plakgum (het spul dat je gebruikt om posters op te hangen).

5. Laad de camera met de andere film, schiet ‘m vol en bingo, je dubbele film-foto’s zijn klaar.

Vet toch?

Credits: rancliffhasenza

written by rancliffhasenza on 2011-11-25 #gear #tutorials #art #tipster #netherlands #nederland #dutch #nederlands #rancliffhasenza #nld #double-film-in-camera
translated by keos-sophie

More Interesting Articles