Neem je camera overal mee naar toe. Dus ook naar Lingo.

8

De eerste gouden Lomography regel luidt: neem je camera overal mee naartoe. Overal betekent dus ook naar televisiespelletjes zoals Lingo. Hoewel Chris en ik als dreamteam keihard af gingen, heb ik wel gretig gebruikt gemaakt van de situatie. Nieuwsgierig? Lees gauw verder.

Waar wij ons 3 jaar geleden in een dronken bui voor opgaven, eindigde toch serieus in de studio in Hilversum. We mochten mee doen aan het beruchte televisiespelletje Lingo. Natuurlijk was het één grote grap en namen we het niet al te serieus – in tegenstelling tot onze tegenspelers. Daarbij werkte de afstand van het schermpje ook niet echt mee. Ik kon nauwelijks de letters lezen op 4m afstand. Fuckin’ ‘BEUGEL’ – hoe kan ik dat missen?

Anyway, het grappige aan dit verhaal is hoe ons avontuur uiteindelijk eindigde. Want op voorhand werden we meerdere malen ingeformeerd over de zeer stricte trade-mark policy. We mochten geen reclame maken dmv onze kleding. Het blijft een publieke omroep. Maar ja, een klein verhaaltje vertellen over Lomography – de beweging – is natuurlijk geen reclame maken :). Wil je weten hoe dit afliep? Check hier het fragment uit de voorstelronde aan het begin van de uitzending:

Toch ruim 580.000 mensen met hun bordje op schoot op donderdagavond 10 november 2011 bekend gemaakt met het Lomography fenomeen :).
Oja, die foto is helaas niet heel erg scherp uitgepakt. Een bibberende Lucile Werner is het resultaat.

De flits ging niet af en de tungsten film met de Lomo LC-Wide is geen goede combinatie in een donkere studio.

Na het verliezen van de eerste ronde heb ik snel nog een andere foto vanaf de grond geschoten.

Heb jij ook – net als ik in Lingo – iets soortgelijks meegemaakt? Post dan via deze link je verhaal als een lifestyle artikel in ons magazine en deel je anekdote + foto’s met de rest van de community!

written by mrmaart on 2011-11-16 #lifestyle #amsterdam #nederland #lingo #lc-wide #spelletje #hilversum #televisie #ballen #lucile

8 Comments

 1. yarah
  yarah ·

  Super!!!

 2. miss_behavin
  miss_behavin ·

  Hehehe, vet :D

 3. lomo-art
  lomo-art ·

  Goede reclame!:-D

 4. marije
  marije ·

  Hahaha, die "ballen" tag!

 5. pinkpix
  pinkpix ·

  Whahaha, brilfuckingjant.
  O wacht, dat zijn meer dan 6 letters.

 6. mrmaart
  mrmaart ·

  hehehehe

 7. vjanssen
  vjanssen ·

  haha! Strakke reclame :p
  Je zal denk ik niet de eerste zijn die zich in een dronken bui opgeeft...

 8. mrmaart
  mrmaart ·

  nee dat denk ik ook niet :)

More Interesting Articles