5 vragen over analoge fotografie met Rachel Winslow

In deze nieuwe reeks zoeken we de meest enthousiaste lomografen op en stellen we hen 5 simpele vragen die ons wat meer vertellen over hun passie voor alles wat analoog is. We laten ook een paar van hun eigen analoge foto’s zien . Vandaag praten we met Rachel Winslow.

Naam: Rachel Winslow
Beroep: Fotograaf/serveerster
Land: USA

1. Vertel wat over jezelf in maximaal drie zinnen .

Ik ben net naar Chicago verhuisd, na een jaar en half rondreizen. Ik ga nooit het huis uit zonder een camera en een notitieboekje in mijn tas. Ik heb 26 camera’s in mijn bezit, en de meeste van hen gebruik ik regelmatig.

Foto door: Rachel Winslow

2. Waarom kies je nog voor analoge fotografie?

Met film is het niet zo maar op een knopje drukken en een foto krijgen. Ik moet een heel proces doorlopen om de foto te krijgen die ik wou. Dat hele proces maakt de voldoening zo veel groter wanneer ik de foto krijg die ik wou.

3. Welke foto-materiaal (camera’s, films, en accessories) heb je meestal in je tas?

Ik heb altijd mijn Holga bij, en de laatste tijd gebruik ik ook vaker mijn Yashica Electro 35. Vroeger had ik een hele hoop camera’s bij me, maar de laatste tijd heb ik geprobeerd om het bij 1 of 2 camera’s te houden zodat ik me echt kan concentreren op die rolletjes en de richting die ik ermee wil inslaan. Mijn mini-statief gaat ook overal mee naartoe.

4. Heb je een tip voor een geweldige foto?

Experimenteer met double exposures. Let op het licht. Neem foto’s van de mensen die je graag ziet.

Foto’s van Rachel Winslow

5. Welke fotografen hebben jouw werk geïnspireerd?

Ik ben een grote fan van Annette Pehrsson. Ze legt de schoonheid in de gewone dingen rondom haar vast. Ik ontdekte haar blog zo’n jaar geleden, en ik ben voortdurend verbaasd door haar foto’s. Vivian Maier is ook iemand die ik erg bewonder. Haar verhaal en haar foto’s zijn gewoon ongelooflijk. Ik hou ook erg veel van Jackie Young, Massou, and David Adam Salinas. Hun foto’s hebben totaal verschillende stijlen maar ook zij inspireren me.

Bedankt Rachel dat je deze vragen wilde beantwoorden! Om meer van Rachels werk te zien, kan je haar Flickr site en haar Tumblr site bezoeken.

written by hannah_brown on 2011-11-14 #lifestyle #interview #analogue #uk #netherlands #lgs #nederland #dutch #five #nederlands #5-questions-series #store-london #rachel-winslow
translated by gdc

More Interesting Articles