De LomoKino - de camera van mijn dromen

Als een filmfanaat en voormalig filmstudent, heeft het combineren van fotografie en film me altijd aangetrokken. De LomoKino camera is dan ook de camera van mijn dromen – Lomography opent de deuren voor een nieuwe wereld van analoge fotografie.

Ik heb eerder een korte film gemaakt van losse foto’s. Maar omdat ik druk ben en het zoveel werk kost, heb ik nooit echt een lange serie kunnen maken.

Toen ik voor het eerst hoorde over de LomoKino dacht ik, mijn droom is eindelijk uitgekomen! Toen ik voor een schoolopdracht een advertentie moest maken voor een denkbeeldig product, heb ik dit gedaan met een wegwerp 16mm camera. De LomoKino is nog beter, die hoef ik tenminste niet weg te gooien. Ik had nooit durven hopen dat iemand zo’n camera zou maken, maar Lomograhpy heeft gewoon de camera van mijn dromen gemaakt.

Maar wat maakt de LomoKino nou beter dan een Super 8 of een 16mm filmcamera? De LomoKino gebruikt de normale bekende 35mm films. Het is het makkelijkst te vinden en goedkoopst om te kopen. Door mijn filmklassen ben ik gek geworden op filmen met 16mm, maar het is gewoon te duur om te blijven doen. Het was zo moeilijk om een plek te vinden die de film wilde ontwikkelen, en ook nog eens heel duur.

De films die ik heb gemaakt met de LomoKino doen me denken aan de 16mm films die ik heb gemaakt omdat ik net zoals met de 16mm film, ik voor de 16fps (frames per second, dus 16 beelden per seconde) optie heb gekozen. De normale optie is 24fps, maar ik heb voor 16fps gekozen omdat er dan meer beelden op een rolletje passen. Het resultaat is als een oude stomme film en een beetje schokkerig, wat ik heel leuk vind.

De LomoKino is een geweldige camera om mee te nemen op reis, om de mooie momenten in je leven vast te leggen, of om kleine kunstwerkjes van te maken waar ik zeker van weet waar veel Lomografen van dromen.

En nu ben jij aan de beurt om de volgende filmmaker te zijn, in Lomography stijl! Veel plezier met schieten!!

Analoog en film!? Ja, we gaan met een knal terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography filmcamera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check ook de microsite,, bekijk filmpjes en begin jouw carrière als analoge regisseur vandaag nog!

written by satomi on 2011-11-14 #gear #film #35mm #review #analogue #movies #lomography #netherlands #satomi #nederlands #lomografie #nld #lomokino

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles